Radu Mazăre a venit îmbrăcat ca un aviator american la deschiderea anului școlar. „Ce crezi că trebuie să faci ca să fii primar? Trebuie să fii ca aviatorii, curajos și puternic”

Radu Mazăre a venit îmbrăcat ca un aviator american la deschiderea anului școlar. Ce crezi că trebuie să faci ca să fii primar? Trebuie să fii ca aviatorii, curajos și puternic
Publicat: 17/09/2012, 12:10
Actualizat: 10/02/2019, 12:34

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a venit îmbrăcat ca un aviator american la deschiderea noului an școlar de la Școala generală „Nicolae Tonitza”, el spunându-le elevilor să învețe și să fie curajoși, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Mazăre a venit, luni dimineață, în curtea unității de învățământ din municipiul Constanța, îmbrăcat ca un aviator american, el folosind această ținută și la o prezentare de modă desfășurată în această vară, în stațiunea Mamaia.

„Știți în ce sunt îmbrăcat? În aviator. Știți cum erau aviatorii? Curajoși! Și învățau carte că dacă nu învățau, nu știau să conducă avionul, mergeau cu el direct în picaj. Sunt între voi care vor să se facă aviatori?”, i-a întrebat Mazăre pe copii, primind atât răspunsuri afirmative, cât și negative.

„Și ce mai vreți să vă faceți? Tu vrei doctoriță, tu vrei dentistă, dar știi că și pentru doctoriță și ca să te faci dentistă trebuie să înveți, că dacă nu înveți și vin să-mi scoți măseaua, mă doare, țip după aia. Cu toții trebuie să învățați. Așa că asta vreau de la voi, vreau să învățați și să fiți curajoși”, le-a spus Radu Mazăre copiilor de la Școala generală „Nicolae Tonitza”.

Unul dintre copiii aflați în apropierea lui Radu Mazăre i-a spus acestuia că dorește să se facă primar atunci când va fi mare.

„Ce crezi că trebuie să faci ca să fii primar?”, l-a întrebat Mazăre pe băiat, după ce îl îndemnase să se urce pe un scaun pentru a putea fi văzut de cei prezenți.

„Să învăț carte și să fiu cuminte!”, a răspuns copilul, iar Mazăre i-a spus: „Nu cuminte. Trebuie să fii ca aviatorii, curajos și puternic. Ia să văd ai mușchi? Mai ai de muncit”.

El i-a promis băiatului respectiv că dacă va învăța bine în acest an, îi va face cadou casca de aviator pe care o avea pe cap: „Uite, mă primare, când termini anul, când termini școala și ai note bune, îți fac cadou casca asta de aviator”.

Radu Mazăre a primit cadou un tablou din partea unității de învățământ.

La festivitatea de deschidere a anului școlar a venit o trupă de teatru, care a încercat să-i facă de pe copii să uite de emoțiile primei zi de școală și i-a antrenat în diverse jocuri. Apoi, copiii au fost invitați să danseze pe acordurile piesei interpretate de Michel Telo. La un moment dat, Radu Mazăre a intrat în rândul copiilor și a dansat pe acordurile melodiei respective.

Întrebat de jurnaliști de ce a venit îmbrăcat în costum de aviator, Mazăre a răspuns: „A venit toamna prea repede peste mine și nu mai aveam haine, doar nu era să vin îmbrăcat în sultan sau în spartan și atunci am luat ținuta pe care o aveam de astă vară și am venit cu ea. Lăsând gluma la o parte, le-am explicat copiilor că în viață trebuie să facă două lucruri: să fie curajoși și să învețe”.

După ce festivitatea de deschidere s-a încheiat, Radu Mazăre a mai rămas în curtea unității de învățământ pentru a face fotografii cu părinții și elevii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului