Rareș Bogdan, la DNA: „Dacă era acum zece ani, o foloseau pe Andreea Esca. Acum mă folosesc pe mine, sunt foarte cunoscut”

Rareș Bogdan, la DNA: Dacă era acum zece ani, o foloseau pe Andreea Esca. Acum mă folosesc pe mine, sunt foarte cunoscut
Publicat: 19/03/2015, 16:04

Realizatorul de televiziune Rareș Bogdan a spus, la intrarea în sediul DNA, că i-a cerut, vineri, procurorului care instrumentează dosarul lui Marian Vanghelie să stea de vorbă cu el, precizând că „omul a fost extrem de amabil”.

Rareș Bogdan a fost întrebat dacă a vorbit cu primarul Sectorului 5 al Capitalei despre dosarul în care aceste este vizat, el răspunzând că s-a întâlnit cu edilul, la fel ca și cu alți politicieni, dar nu a discutat niciodată despre acest lucru.

Întrebat dacă l-a dat în dat în judecată pe procurorul care a instrumentat cazul lui Vanghelie, așa cum spunea la sfârșitul săptămânii trecute, Rareș Bogdan a spus: „Am dat în judecată România TV, pentru cea cu 350.000, nu pentru cea cu cealaltă, care cred că este un teribilism al lui Marian Vanghelie în fața procurorilor”.

De asemenea, jurnalistul a fost întrebat dacă nu s-a gândit să-l dea în judecată și pe primarul Sectorului 5, el declarând: „Credeți că Marian Vanghelie mai trebuie să fie dat în judecată și de unul pe care îl cunoaște? Nu dau în oameni care deja au probleme. Niciodată!”.

Referitor la faptul că i-ar fi cerut președintelui Klaus Iohannis vreun favor pentru Marian Vanghelie, Rareș Bogdan a spus că, într-o emisiune în care l-a avut invitat pe șeful statului, a stat de vorbă cu acesta cinci minute înainte și cinci minute după, iar la discuție au asistat 20 de oameni.

„Dânsul este președinte. Mă bucur enorm că este președinte pentru că altfel România era într-o situație extrem de complicată. Mă bucur că oamenii ăștia din spatele meu (DNA- n.red.) fac curățenie în România, că România trebuie restartată, nu așa spune domnul Iohannis?”, a adăugat Rareș Bogdan.

În ceea ce privește faptul că Vanghelie i-a folosit numele în discuția cu Mariana Carla Dinu, Bogdan a spus: „Sunt cunoscut. Pe cine să folosească? Pe Andreea? Dacă era acum zece ani, o foloseau pe Andreea Esca. Acum mă folosesc pe mine, sunt foarte cunoscut”.

Rareș Bogdan a anunțat recent că va da în judecată postul de știri România TV pentru citarea unei presupuse stenograme în care Marian Vanghelie ar fi mărturisit că i-ar fi oferit omului de televiziune „350.000 de euro la pungă”

Rareș Bogdan, al cărui nume este menționat, în interceptări, de Marian Vanghelie ca om de legătură cu președintele Iohannis, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că este un abuz înfiorator al procurorului de caz și că nu are nicio legătură de niciun fel cu Vanghelie, fiind în relații cu acesta ca și cu mulți alți politicieni.

„Nu e normal ce au făcut, mi se pare inadmisibil să introduci numele președintelui, numele meu pe o chestiune…Vanghelie putea să zică orice, că intervine la Obama, la șeful CIA, la Merkel, la Putin. Nu e normal să fiu băgat în rahatul ăsta, este o aberație, nu aveam ce să caut în acest referat”, afirma jurnalistul Rareș Bogdan, la Antena 3.

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie, arestat pentru fapte de corupție, declară într-o convorbire telefonică interceptată de procurori că ține legătura cu președintele Klaus Iohannis, care ar avea nevoie de el ca să facă majoritate la Senat, prin Rareș Bogdan.

Potrivit unor surse judiciare, la dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru favorizarea unor firme în atribuirea de contracte cu primăria, apare interceptarea unei convorbiri între primar și Mariana-Carla Dinu. Aceasta ar fi intermediat primirea de către Vanghelie a unor părți din „comisionul” de 20 la sută din valoarea contractelor pretins de primar.

În conversația interceptată, Vanghelie încearcă să o convingă pe Dinu să dea declarații în favoarea sa, spunându-i să stea liniștită pentru că el poate interveni pe lângă președintele Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan.

„VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu știu toate fazele.Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu…Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul,să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ‘Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.’ Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să…pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREȘ, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la IOHANNIS, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin RAREȘ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.
D.M.C.: Am înțeles!
……………………………………………………………………………………………………………..
D.M.C.: N-a venit?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la… mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la IOHANNIS acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da’ problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți…discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu… Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! …[neinteligibil]…în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva”, arată sursele citate, care redau din documente ale anchetatorilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Spitalele morții. Medic acuzat de malpraxis. Percheziții după uciderea unei paciente
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×