Răzbunare de avocat: Primăria Iași, obligată să plătească 15.000 lei daune morale după ce a trecut un avocat pe lista datornicilor

Răzbunare de avocat: Primăria Iași, obligată să plătească 15.000 lei daune morale după ce a trecut un avocat pe lista datornicilor
Publicat: 23/01/2020, 18:00

Totul a început în 2017, când avocatul a aflat că, printr-o decizie a Primăriei din Iași, are datorii de 7.000 de lei la impozite și taxe.

Avocatul a dat în judecată Primăria Iași, dar a pierdut, astfel că a plătit suma cerută. Apoi, a făcut apel și a câștigat, iar Primăria i-a dat banii înapoi, însă numele său continua să apară pe o listă a datornicilor de pe site-ul autorității locale. Asta deși avocatul nu și-a dat acordul pentru publicarea numelui său când a fost anunțat despre datorie, cu atât mai mult cu cât a contestat-o.

Bărbatul a făcut mai multe sesizări, după care a cerut daune morale de 200 de lei/zi „pentru acoperirea prejudiciului” suferit prin publicarea numelui său, începând din 31 ianuarie 2018 și până la momentul epuizării faptei.

Avocatul susține în plângere că a fost suspus în toată această perioadă „unei presiuni psihice nejustificate, unor sentimente de umilire și rușine față de cunoscuți”, fiindu-i atașat în mod nejustificat „un anumit stigmat social, fiind aduse prejudicii reputației sale, ca persoană publică și fiind încălcată prezumția de onorabilitate”, potrivit motivării instanței.

Magistrații Judecătoriei Iași au stabilit că numele avocatului a continuat să apară pe lista datornicilor chiar și după plata, respectiv anularea debitului.

Astfel, magistrații Judecătoriei Iași au admis în parte cererea avocatului și au obligat Primăria Iași la plata a 15.000 de lei daune morale.

Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de reprezentanții Primăriei Iași.

Tags: