RCS&RDS a intrat oficial în acționariatul posturilor de radio Music FM și Dance FM

Redactor:
Madalina Cerban
RCS&RDS a intrat oficial în acționariatul posturilor de radio Music FM și Dance FM
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marți, intrarea oficială a companiei de telecomunicații RCS&RDS în acționariatul societății Campus Radio SRL, care a fost deținută până în prezent de Pro TV SA și Marius Dobre.

Societatea Campus Radio SRL a adus la cunoștința CNA intenția de a modifica acționariatul și a și primit acordul prealabil al Consiliului pentru efectuarea acestei operațiuni, pe 24 februarie.

Până în prezent, asociații Campus Radio SRL au fost Pro TV SA (20%) și Marius Dobre (80%), iar acum acționariatul societății s-a modificat oficial, în sensul intrării în companie a RCS&RDS, cu 90% din acțiuni, și a Integrasoft SRL (asociat unic RCS&RDS) – 10%.

Marius Dobre va continua să colaboreze cu RCS&RDS, având în vedere că el este responsabil și de Pro FM, un alt post de radio preluat de RCS&RDS de la Pro TV.

CNA a aprobat modificarea acționariatului Campus Radio SRL cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința de marți (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Radu Călin Cristea).

RCS&RDS a anunțat, pe 29 mai 2015, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunțat inițial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licențele de radio deținute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Național al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislației audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deținute de CME în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme, în această toamnă, în rețeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licențe de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieșirea CME de pe piața de radio din România.

Valoarea tranzacției prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

Pe de altă parte, în ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat și propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide