Reacția deputatului Cătălin Rădulescu, după ce a fost amendat pentru că nu purta mască de protecție într-o benzinărie: „Era ruptă și nu stătea”

Reacția deputatului Cătălin Rădulescu, după ce a fost amendat pentru că nu purta mască de protecție într-o benzinărie: „Era ruptă și nu stătea”
Cătălin Rădulescu, primele declarații după eșecul moțiunii: „Tușesc foarte tare și am vărsat sânge! Nu mă duc să mor că așa vrea Ciolacu”
Publicat: 21/07/2020, 22:33
Actualizat: 21/07/2020, 22:38

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat, marți, pentru că nu a purtat masca de protecție într-o benzinărie, la ieșirea din București spre Pitești.

Contactat de Digi 24, Cătălin Rădulescu a explicat incidentul:

„Am intrat în benzinărie, aveam masca pusă într-o singură parte, pentru că era ruptă și nu stătea. A venit un polițist și mi-a zis să îmi pun masca, cred că ne pândeau. Eram vreo 6 persoane fără mască. Eu i-am zis că am masca ruptă și nu am cum să o pun. Mi-a spus să ies, eu i-am explicat că trebuie să plătesc benzina. A venit după mine la mașină, i-am dat legitimația de parlamentar pentru că nu aveam alte acte. Nu știu cu cât m-au amendat pentru că nu mi-au dat procesul verbal”, a declarat Rădulescu.

Deputatul susține că nu va mai purta masca de protecție deloc, „în semn de protest”.

„Eu nu vreau să mai port masca deloc, pentru că i-am văzut și pe șefii de stat la Bruxelles fără mască și în Guvern fără mască, iar președintele Trump, pe care eu îl respect și îl apreciez a spus că nu trebuie obligat nimeni prin lege să poarte mască. Din momentul astă o să fac ce spune președintele Trump”, a declarat deputatul PSD.

Întrebat dacă nu riscă să îi infecteze pe cei apropiați, Rădulescu a spus că el este medic și că nu crede în transmiterea virusului de către persoanele asimptomatice.

„Eu sunt medic. Eu îmi cunosc organismul. Nu există boală fără simptome. Dacă am un simptom mâine, sigur că în momentul ală o să port”, a mai spus Rădulescu.

Într-un comunicat de presă, polițiștii au precizat că în momentul în care i-ar fi cerut acestuia să își pună masca, Rădulescu i-a jignit.

„În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

În urma incidentului, parlamentarul PSD a primit două amenzi, una de 1.000 de lei pentru lipsa măștii și una de 500 de lei pentru felul în care i s-a adresat.

Deputatul Cătălin Rădulescu, incident în Capitală cu Poliția Rutieră și cu un jurnalist, anul trecut. Brigada Rutieră: „Nu a trecut pe roșu, nici pe galben, a fost oprit la un control”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu era acuzat, anul trecut, că a refuzat să se legitimeze după ce a fost oprit de Poliția Rutieră pentru că ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Claudiu Costea, a precizat că parlamentarul nu a trecut pe culoarea roșie a semaforului, nici pe galben, fiind de fapt oprit la un control de rutină în zona Pieței Victoriei.

„La data de 13.11.2019, in jurul orei 23.47, doi polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflati in exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Piața Victoriei, au oprit pentru control un conducator auto, căruia i-au solicitat documentele, însă inițial nu s-a conformat dispoziției polițistilor, motivând ca in punctul de control se afla un jurnalist, astfel că s-a deplasat câțiva metri după care s-a oprit pe partea dreapta unde a înmânat polițiștilor documentele prevăzute de lege”, a transmis purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Claudiu Costea.

Polițiștii l-au testat pe Cătălin Rădulescu și cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția