Reacția lui Dan Tudorache după ce judecătorii nu au validat rezultatul alegerilor la Primăria Sectorului 1: ”Este prima instanță care ne solicită probe. Această instanță ne-a solicitat probe, în 48 de ore, deci le ducem”

Reacția lui Dan Tudorache după ce judecătorii nu au validat rezultatul alegerilor la Primăria Sectorului 1: ”Este prima instanță care ne solicită probe. Această instanță ne-a solicitat probe, în 48 de ore, deci le ducem”
Publicat: 12/10/2020, 18:48
Actualizat: 12/10/2020, 18:51

Dan Turodorache, primarul în exercițiu al Primăriei Sectorului 1 a făcut primele declarații după ce a fost fixat un termen de către Judecătoria Sectorului 1 în urma acuzațiilor de fraudare a alegerilor electorale. Tribunalul Sectorului 1 a decis amânarea deciziei pentru miercuri, 14 octombrie. 

Dan Tudorache: ”Este prima instanță care ne solicită probe. În momentul de față, această instanță ne-a solicitat probe, în 48 de ore, deci le ducem”

„Ne solicită probe. Este prima instanță care ne solicită probe. Până în momentul de față nici o probă nu mi-a fost luată în considerare, au considerat că totul este tardiv, deci nu s-a uitat nimeni la nici o probă pe care o aveam. În momentul de față, această instanță ne-a solicitat probe, în 48 de ore, deci le ducem. Avem suficiente probe și sper ca miercuri la 14:30 când s-a dat termen să se uite peste aceste probe, să vadă și să constate că scrutinul a fost fraudat. Tot ce nu au luat în discuție până în momentul de față, mergem la Judecătoria Sectorului 1 și le depunem”, a declarat Dan Tudorache, la Realitatea Plus.

Primarul în funcție al Sectorului 1: ”Acel procuror nu avea ce să caute în acea cameră fără o decizie a BES1.. Avea voie acolo doar cu hotărârea BES1, deci cu votul tuturor celor 11 membri aflați acolo”

„Este din cauza imaginilor pe care le aveți și dumneavoastră. Acel procuror nu avea ce să caute în acea cameră fără o decizie a BES1. Deci, faptul că intră singur, doar că a vrut el, că e procuror, el încalcă orice regulă. Doar pe simpla imagine pe care ați prezentat-o, eu consider că alegerile au fost fraudate. El nu avea ce căuta acolo din propria inițiativă. Avea voie acolo doar cu hotărârea BES1, deci cu votul tuturor celor 11 membri aflați acolo. El făcea ce voia, deci încălca orice regulă. Aceste imagini prezintă fraudarea alegerile. Intră că așa vrea el, nu respectă nici o lege, și atunci am mers la SIIJ”, a explicat Dan Tudorache.

Administratorul clădirii a declarat că nu există acces în spațiul Biroului Electoral, iar camerele de supraveghere erau amplasate pentru securitatea clădirii, o mare parte dintre acestea fiind defecte.

Administrator clădire: „Camerele nu erau puse acolo pentru a supraveghea activitatea Biroului Electoral, erau puse pentru securitatea clădirii”

„O parte din camerele de la etaj nu funcţionau datorită defecţiunilor tehnice. Nu funcţionau de un an de zile, în urma unor amenajări. S-au făcut lucrări de construcţie în clădire şi atunci au fost afectate. Noi nu am văzut pe monitoare dacă au fost astupate sau nu. Noi nu avem acces în spaţiul Biroului Electoral. Camerele nu erau puse acolo pentru a supraveghea activitatea Biroului Electoral, erau puse pentru securitatea clădirii. O parte dintre camere au fost defectate în urma unor lucrări de amenajare. Am înştiinţat conducerea Administraţiei Pieţelor, urmând să primim nişte fonduri pentru a repara acele camere, fonduri care nu le-am primit”, a explicat administratorul.

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a confirmat decizia magistraților de a nu valida și mandatul de primar al candidatului USR-PLUS, Clotilde Armand: „Judecătoria Sectorului 1 nu a validat mandatul doamnei Clotilde Armand. S-a dat termen miercuri pentru depunerea şi discutarea probelor referitoare la presupusa fraudă”.

Reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, ȋnsoţiţi de reprezentanţi din cadrul AEP, anunțau că vor vizita mai multe secţii de votare din Bucureşti, în ziua alegerilor locale

Reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, ȋnsoţiţi de reprezentanţi din cadrul AEP, anunțau că vor vizita mai multe secţii de votare din Bucureşti, în diverse momente ale zilei, inclusiv la deschiderea şi închiderea votării, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă, în ziua alegerilor locale.

Observatorii electorali sunt îngrijorați de alegeri din SUA. Marietje Schaake, participant la misiunile de observatori ale UE în Kenya: „Ca european, trebuie să fii realist. Totul este posibil dacă nu aperi ceea ce este prețios”

Observatorii electorali, organizatorii și comentatorii din Africa, Europa și SUA se tem că există semne de avertizare semnificative pentru viitoarele alegeri din SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase