Reacția Times New Roman, după amenda CNCD. Ce decizie au luat reprezentanții site-ului: „Articolul incriminat este o metaforă”

Reacția Times New Roman, după amenda CNCD. Ce decizie au luat reprezentanții site-ului: „Articolul incriminat este o metaforă
Publicat: 26/04/2018, 13:28

„Vom contesta in justiție această hotărâre, după ce vom primi motivarea deciziei CNCD. Oficial, CNCD nu ne-a comunicat încă nimic, am aflat din presă de decizia luată. TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate și suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta. Articolul incriminat este o metaforă pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD și la toți cei 4.000 de membri prezenți, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate”, se arată într-un comunicat de presă al publicației, postat pe site.

Reprezentanții TNR transmit că li se pare cel puțin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia CNCD-ului, după fix 21 de zile de la plângere, în condițiile în care ei au solicitat și au obținut amânarea audierii la CNCD cu 12 zile.

„Impresia noastră este că decizia era luată dinainte. Acest lucru este demonstrabil ușor în justiție, anume că dorința CNCD-ului de a lua o decizie rapid i-a făcut să nu țină seama de argumentele noastre. În aceeași zi, CNCD a luat două decizii, una referitoare la dosarul nostru, cu sesizare depusă în data de 4 aprilie 2018, și alta referitoare la un dosar referitor la fapte săvârșite în data de 21.08.2017. Urgența era numai la noi. Este de reținut că au luat amendă și persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată și societății care administreaza site-ul, dar si administratorului societății respective. În acest caz, decizia CNCD a fost luată cu două voturi împotrivă, din totalul de opt voturi”, se mai arată în comunicat.

TNR acuză că este greu să creadă în corectitudinea unui organism precum Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care se află sub control parlamentar, deci sub control politic.

„Mai ales că politicul este cât se poate de implicat în amendarea noastră. Dar avem încredere că justiția din România va trata serios această problemă și va anula decizia CNCD. Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preț, mai ales în condițiile asaltului politic asupra instituțiilor democratice din România. Și e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept!”, potrivit sursei citate.

Reacția TNR vine după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea firmei care administrează Times New Roman și a autorilor cu 16.000 de lei.

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …””, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale”, potrivit CNCD.

Totodată, Iubita liderului PSD Liviu Dragnea, Irina Tănase, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu au dat în judecată reprezentanții site-ului Times New Roman, pentru un articol, cauza fiind înregistrată la Tribunalul București, în data de 30 martie, fără a fi încă stabilit un termen de judecată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine