Reacția unui preot care a participat la UNTOLD: ”Este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune”

Reacția unui preot care a participat la UNTOLD: ”Este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune”
Foto: Untold, Facebook
Publicat: 11/08/2022, 18:32
Actualizat: 11/08/2022, 18:36

Un preot din Cluj le ia apărarea tinerilor care aleg să se distreze pe ritmurile muzicii electronice la festivalul UNTOLD de la Cluj, ajuns anul acesta la ediția cu numărul opt. ”UNTOLD este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune”, spune preotul.

Un preot în vârstă de 47 de ani, care slujește într-o parohie relativ mică din județul Cluj, și care dorește sa-și păstreze anonimatul, și-a spus părerea și experiența lui vizavi de festival.

„Sunt preot de mai bine de 25 de ani, iar în tot acest timp am trecut prin nenumărate experiențe duhovnicești, care mai de care mai cutremurătoare, dar vă zic sincer că participarea la UNTOLD a fost pe departe cea mai inofensivă experiență duhovnicească la care am participat. De ce îi spun experiență duhovnicească? Pentru că m-am dus cu scopul de a-mi deschide sufletul într-un loc în care majoritatea colegilor mei n-ar păși niciodată pentru simplu fapt că sunt convinși că aici clocotește pământul de răutate și satanism. Ei bine, dragii mei, nu, nu clocotește nici pământul și nu arde nici aerul”, spune preotul ordotox.

„Am fost uluit de bucuria împărtășită de toți cei care s-au adunat acolo. Bucurie sinceră, venită din ceruri”

„M-am lăsat convins de copilul meu să-l însoțesc la acest festival. Nu am fost niciodată contra acestor tipuri de adunări, dar nici nu m-am considerat vreodată fan, în plus, mă gândeam ‘ce să caute un preot acolo’. Până la urmă m-am dus. Am ajuns în fața intrării și cu mâna pe inimă vă spun că am fost uluit de bucuria împărtășită de toți cei care s-au adunat acolo. Bucurie sinceră, venită din ceruri. Am simțit că acolo toți sunt prieteni deși nu se cunosc între ei, căci toți au un scop comun, de a se simți bine alături de muzicienii pe care îi apreciază de ani de zile. Și după ce am simțit și văzut bucuria pură, m-am gândit ‘unde stă cel rău, unde e ura și diavolismu, poate mai înăuntru, că aici nu văd nimic’”, a mai spus acesta pentru stiridecluj.ro.

„Am stat apoi alături de fiul meu câteva ore prin parcul central, pe care nu l-am văzut niciodată atât de colorat și de plin de viață. Și mă tot întrebam, de unde oare, cei care nu au pășit niciodată într-un astfel de loc, au tras concluzia că aici se întâmplă lucruri necurate? Bună întrebare, nu? Oameni buni, vă spun eu, că am fost, nu se întâmplă nimic spurcat aici, iar etichetele puse de voi fără vreun pic de scrupule vin exact de acolo de unde îi acuzați pe tinerii festivalieri că promovează, din ură!”, a mai declarat preotul.

„Ne sunt străine aceste sentimente căci suntem prea orbi să le vedem”

„Mi-a spus un prieten teolog înainte să ajung la festival că se așteaptă să mă întorc cu o experiență urâtă, schimonosită de diavoli, iar astfel îi voi susține părerea pe care și-a expus-o ani de-a rândul, cu privire la acest festival. Scumpul meu, m-am întors și sunt gata să stau în fața ta și să îți spun: te-ai înșelat! Ce am văzut aici mi-ar plăcea să văd și în bisericile noastre. Tineri, zeci, sute de tineri care nu se cunosc dar se iubesc. Nici nu știi cât de mulți ‘te rog frumos’, ‘mulțumesc’, ‘cu plăcere’, ‘scuză-mă’, ‘te iubesc’ am auzit în câteva minute în cadrul festivalului. Când auzi în biserică atâta ‘te iubesc’, când? Ce eu nu am auzit de mult, dragul meu, și mi-e dor, și mi-ar plăcea să stau cu tinerii bisericii noastre și să împărtășesc asta cu ei. Problema e că noi nu le vedem, aceste mici bucurii, aceste mici sentimente pe care ei le simt și le îmbrățișează, nouă ne sunt străine și nu le vedem, căci suntem prea orbi”, a mai spus preotul.

„UNTOLD este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune”

„După această experiență, dragii mei colegi, preoți, teologi, vă spun din suflet: nu mai judecați! Călcați pe pământul pe care îl credeți de lavă și veți vedea că acolo răsar flori, respirați aerul pe care îl credeți de foc și veți vedea că e răcoros, lăsați ura deoparte, căci uscături sunt peste tot, dar noi trebuie să vedem frumosul și să-l înmulțim, nu să ne concentrăm doar pe urât. Vă rog, data viitoare când vreți să mai spuneți o răutate despre copiii frumoși care merg la UNTOLD, tăceți! Mergeți, apoi, și vedeți că UNTOLD este despre bucurie, prietenie, unitate și incluziune”, a încheiat preotul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului