REACȚIE. Ce mesaj a transmis „Regele” romilor, Dorin Cioabă, după conflictele de stradă din ultimele zile

REACȚIE. Ce mesaj a transmis „Regele” romilor, Dorin Cioabă, după conflictele de stradă din ultimele zile
Publicat: 21/04/2020, 17:29

„Regele” romilor, Dorin Cioabă, a transmis un mesaj după conflictele de stradă din ultimele zile. El condamnă comportamentul violent al unora dintre membrii comunităţii sale şi face apel la toţi romii să respecte regulile impuse pe perioada stării de urgenţă.

Regele recunoaşte totodată că distanţarea nu e uşoară pentru o mare parte dintre membrii comunităţii sale, scrie Antena3.

„Ceea ce am vazut, actele de violență de Paști, le condamnăm cu fermitate, nu fac parte din tradițiile și obiceiurile de Sărbatori. Este foarte grea această distanțare pentru șatrele de romi, unde stau, că între ei nu există gard, e greu să se izoleze. Daca ascultau, nu erau acum arestați sau în spital. Am același mesaj ca la început: să se supună legilor militare, că sunt în interesul nostru, să stea în stadiul în care se află, se se distanțeze, protejeze și să nu mai organizeze astfel de evenimente care degenerează în scandaluri. Rămâneți lângă copii, familii, până trece valul”, a spus Florin Cioabă, potrivit Antena 3.

La cererea conducerii MAI, au fost suplimentate forţele de ordine pentru a patrula în ţară în zonele cunoscute cu nivel ridicat de infracţionalitate. Două aeronave survolează de luni zonele cu nivel ridicat de criminalitate. Marcel Vela a cerut ca şi mai mulţi poliţişti să patruleze în ţară, după ce au fost mai multe violenţe în prima zi de Paşte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase