REACȚIE. Guvernul a interzis şi evenimentele în aer liber de tip drive-in/ Reacția unui producător român de film: ”Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei”

REACȚIE. Guvernul a interzis şi evenimentele în aer liber de tip drive-in/ Reacția unui producător român de film: ”Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei”
Sursă FOTO News4Jake
Publicat: 18/05/2020, 22:33
Actualizat: 19/05/2020, 00:27

Guvernul a decis interzicerea organizării de evenimente în aer liber pe perioada stării de alertă, stârnind astfel nemulţumiri. Tudor  Giurgiu, organizator al TIFF, i-a transmis într-un mesaj publicat on-line celui „care a decis includerea drive-in-ului pe listă” că a făcut „o prostie fără să aibă măcar curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta” și face apel la Parlament să repare ”aberația”.

Printre activitățiile interzise în stare de alertă se numără cele de tipul drive-in

Guvernul a adoptat luni Hotărârea privind starea de alertă prin care sunt interzise activităţile cultural-artistice-sportive în spaţii închise, dar şi organizarea şi desfăşurarea de concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise”, se arată în document.

Regizor și producător român de film, Tudor Giurgiu a ripostat pe Facebook

Într-o postare pe Facebook, Tudor Giurgiu a reclamat: „Rog să îmi explice (în direct şi la o oră de vârf) oricine din Guvern de ce e mai periculos şi predispus infectării participarea la un event drive-in decât a merge la un supermarket, la shopping, sau la slujba de duminică din faţa bisericii. Vă spun eu: nu e”.

El a amintit că trei ani a organizat drive-in la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi că voia să facă o surpriză publicului peste două săptămâni, pe 29 mai, când ar fi trebuit să înceapă ediţia de anul acesta a TIFF.

„Plănuiam o chestie foarte mişto, de bun simţ, organizată în condiţii de deplină siguranţă, o ieşire absolut necesară pentru toţi cei care vor să se bucure (respectând toate normele în vigoare) de un pic de relaxare. Era totul pregătit”, a scris el. Giurgiu a adăugat şi că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat normele pentru obţinerea de licenţe temporare pentru drive-in-uri.

„Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei”

„În toată Europa aceste evenimente se întâmplă cu OK de la autorităţi (…) La noi e NU. Că aşa e mai bine. Transmit celui care a decis includerea drive-in-ului pe lista că a făcut, din neştiinţă, o prostie fără măcar să aibă curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta. Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei”.

Guvernul a precizat că au existat unele modificări în hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acestea vizează evenimentele private – pe perioada stării de alertă, la acestea nu vor putea participa mai mult de 8 persoane, şi nu 16, cum era prevăzut iniţial – şi că, pentru deplasarea la serviciu în afara localităţii, poate fi folosită adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!