REACȚIE. Marian Godină, despre cei care refuză să li se măsoare temperatura: „Cât de imbecil trebuie să fii…?”

REACȚIE. Marian Godină, despre cei care refuză să li se măsoare temperatura: „Cât de imbecil trebuie să fii...?”
Polițistul brașovean Marian Godină
Publicat: 22/05/2020, 12:00
Actualizat: 22/05/2020, 12:05

Polițistul Marian Godină a avut o reacție dură la adresa celor nu acceptă să li se măsoare temperatura la intrarea în spațiile comerciale susținând că doar un imbecil s-ar certa cu paznicii de la intrarea în aceste locuri. 

Măsurarea temperaturii tuturor persoanelor care intră în anumite spații comerciale este o măsură impusă de autorități în timpul stării de alertă ca o măsură de prevenție a răspândirii noului coronavirus. Însă acest aspect a stârnit controverse în rândul românilor, mai ales al celor care acuză tot felul de teorii ale conspirației.

Marian Godină – reacție: „Cât de imbecil trebuie să fii…?”

„Poate sună puțin urât, dar mereu i-am privit cu milă pe agenții de pază din marile magazine. Nu din cauză că munca lor nu ar fi una nobilă, ci pentru că majoritatea, se vede clar, sunt pensionari și sunt nevoiți să lucreze în continuare. Dacă îi întrebi (eu de multe ori i-am întrebat) au lucrat prin fostele uzine, au avut meserii.
Iar la bătrânețe, în loc să se plimbe prin lume, pensia mică îi forțează să se angajeze. La vârsta lor să stai 8 ore în picioare, poate chiar mai mult, nu-i deloc lucru ușor.

Acum mă întreb, cât de imbecil trebuie să fii să te cerți cu un astfel de om, căruia șeful i-a spus că trebuie să ia temperatura persoanelor care intră în magazin?”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Cum se face triajul epidemiologic la intrarea într-un spațiu închis

Ordinul Comun MS-MAI (Ministerul Sănătății-Ministerul Afacerilor Interne) precizează felul în care trebuie făcut triajul persoanelor pentru a avea acces în spațiile închise. Pe scurt, se măsoară temperatura și dacă aceasta depășește 37,3 persoana respectivă e trimisă la medicul de familie, dar dacă se încadrează la suspecți se face testul pentru coronavirus.

Instituțiile și autoritățile publice, operatorii economici și profesioniștii sunt obligați, în starea de alertă, să asigure la intrarea în sedii triajului epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.

Triajul nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.

Scandal la Kaufland. Trei persoane au devenit agresive după ce nu li s-a permis să intre în magazin pentru că au refuzat controlarea temperaturii

Doi bărbați și o femeie s-au ales cu amendă după ce au provocat joi, 21 mai, un scandal la Kaufland, în Capitală. Potrivit autorităților, persoanele au devenit violente după ce nu li s-a permis intrarea în centrul comercial din sectorul 5, pe motiv că au refuzat să li se ia temperatura.

Momentul în care polițiștii intervin și încătușează un bărbat a fost filmat și postat pe Internet.

Autoritățile au fost sesizate după ce cei trei persoane  care au refuzat să li se ia temperatura au început să facă scandal.

Polițiștii au fost nevoiți să-i imobilizeze pe scandalagiii care au opus rezisetență forțelor de ordine.

În ce constă triajul epidemiologic pentru angajați

– măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășeasca 37,3 C);

– observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată);

– dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

– dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana este îndrumată către medicul de familie în vederea efectuării unui consult medical:

– dacă se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie îi va recomanda testarea pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARS-CoV-2;

– dacă nu se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie va stabili diagnosticul.