RECOMANDARE. Rareș Bogdan, sfat pentru ministrul Muncii aflat în vizită în Germania: Să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă! Nici să nu le zâmbească, să nu fie draguță

RECOMANDARE. Rareș Bogdan, sfat pentru ministrul Muncii aflat în vizită în Germania: Să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă! Nici să nu le zâmbească, să nu fie draguță
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 19/05/2020, 15:43
Actualizat: 19/05/2020, 15:44

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat că va mege împreună cu Dan Motreanu, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi în Germania, după 2 iunie, pentru a inspecta condițiile în care trăiesc și muncesc românii plecați în acest stat. În acest context, acesta i-a făcut și o recomandare Violetei Alexandru, care se află în vizită în Germania, de a se purta ca un stăpân, nu ca o slugă. 

De asemenea, acesta s-a arătat revoltat de situația românilor din Suceava cre au ajuns pe Aeroportul din Cluj pentru a pleca la muncă în Germania, deși orașul din care proveneau se afla în carantină totală în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Realitatea Plus.

„Trebuia negociat de statul român ca deplasarea să se facă cu avioanele Tarom care stau la sol”, a punctat Rareș Bogdan.

„Vreau controale pe aceste companii, pe acești jepcari”

„Eu vin cu o nouă solicitare publică. Vreau să știu cine sunt companiile din România care au făcut selecția muncitorilor. Cine sunt cei care au adunat oameniii, cei care au făcut contractele cu oamenii și cei care i-au dus în Germania. Vreau controale pe aceste companii, pe acești jepcari, le-au ținut pașapoartele, nu le-au dat banii, le-au luat 280 de euro pe zbor doar pe dus, bani care sunt retrași din primul salariu. Vreau să știu de ce contractele pe care le-a semnat aceste români nu sunt respectate. Au semnat pe ora, ei primesc bani pe kilogram cules. Cineva trebuie să plătească pentru aceste lucruri. Au semnat că primesc 14 euro și primesc 8 euro/ora”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan, recomandare: „Violeta să nu lase să fim umiliți”

De asemenea, acesta i-a transmis ministrului Muncii să nu nu se comporte ca o „slugă”.

„Ce se întâmplă este o rușine. Am cerut să merg în Germania, nu mi s-a permis. După 2 iunie cu Motreanu, Falcă și Busoi mă voi deplasa să văd ce se întâmplă. Statul trebuie să dea cu pumnul în masă. Nu trebuie să stai că ghiocelul, cu capul plecat. O rog pe Violeta (n.r. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, se află în Germania) cu colegialitate, să depășească gardul, că s-ar putea să găsească leopardul după gard. Să nu se ducă doar acolo unde este dusă. Or să încerce să o ducă în locurile unde condițiile de muncă sunt bune.

Să stea Violeta în Germania până rezolva problema. Nici să nu le zâmbească, să nu fie drăguță, e reprezentatul Guvernului unei țări care reprezintă ceva în Europa. Ei ne-au cerut ajutorul. Violeta să se poarte că un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înțeleagă că dacă e puternică și își susține punctul de vedere ești respectat. Violeta să nu lase să fim umiliți. Întreagă Românie este umilită, nu doar cei de la muncă”, a declarat Rareș Bogdan.

Violeta Alexandru: „Să existe o corespondenţă clară între măsurile de protecţie socială şi de siguranţă la locul de muncă”

Ministrul Muncii și Protecție Sociale, Violeta Alexandru, se află într-o vizită în Germania pentu a vede în ce condții trăiesc și muncesc românii plecați în regim sezonier în acest stat, după ce mai mulți au acuzat condiții mizere de trai, dar și nerespectarea prevederior contractuale.

„Simt nevoia să verific şi în teren condiţiile de muncă şi să discut cu românii. Nu plec de la premisa că angajatorii germani sunt iresponsabili, după cum nu îi tratez aşa nici pe angajatorii din ţară, despre care PSD ar spune că sunt nişte infractori.

Aşa cum am spus tuturor omologilor mei din ţările membre UE în care avem comunităţi de români, mă voi implica în promovarea unei dezbateri europene orientate spre găsirea de soluţii pentru ca, indiferent unde lucrează un cetăţean european, în spaţiul european, să existe o corespondenţă clară între măsurile de protecţie socială şi de siguranţă la locul de muncă”, a transmis Violeta Alexandru, într-o postare pe Facebook.

Revoltă la o fermă din Germania. Românii angajați la cules de sparanghel s-au răsculat. Protestul i-a șocat pe nemți

În timpul vizitei ministrului Muncii în Germani, sute de români angajați la cules de sparanghel s-au revoltat și acuză salariile mici primite. Dincolo de lefurile umilitoare, diaspora se declară nemulțumită și de condițiile mizere de lucru; oamenii se plâng că sunt exploatați „ca sclavii”!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi