Rectorul Universității „Ovidius”, suspendat din funcție pe durata anchetei penale

Rectorul Universității Ovidius, suspendat din funcție pe durata anchetei penale
Rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, Dănuț-Tiberius Epure, cercetat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei penale, a anunțat, joi, Ministerul Educației Naționale (MEN).
Publicat: 01/08/2013, 20:40
Actualizat: 23/02/2019, 17:01

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț-Tiberius Epure, cercetat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei penale, a anunțat, joi, Ministerul Educației Naționale (MEN).

De asemenea, Ministerul Educației Naționale a emis și un ordin de ministru privind revocarea lui Dănuț-Tiberius Epure din poziția de membru cu funcția de vicepreședinte al Comisiei de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, comisie de specialitate a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Gabriela Stanciu, prorector la Universitatea „Ovidius” din Constanța, a preluat, joi, atribuțiile rectorului Tiberius-Dănuț Epure, arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzația de luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatul Universității „Ovidius” din Constanța s-a întrunit, joi, în ședință extraordinară, unde s-a decis ca Gabriela Stanciu, prorector Educație și formare continuă, să preia atribuțiile de ordonator de credite, în locul rectorului Tiberius-Dănuț Epure, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA în care este acuzat de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită.

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate miercuri de Tribunalul București, prin care a fost admisă propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Hotărârea Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț Tiberius Epure, a fost reținut, marți, de procurorii DNA, pentru comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenți la Facultatea de Farmacie din cadrul instituției.

Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, rectorul Universității „Ovidius” a primit de la o persoană, în cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetățenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinși în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie.

Potrivit anchetatorilor, la pretinderea și primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universității „Ovidius” a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata