Referendumul, PRIN LUPA ARTIȘTILOR. Rebengiuc: Stau acasă, M-AU ENERVAT cu acele întrebări. Cum se poziționează vedetele și personalitățile publice

Referendumul, PRIN LUPA ARTIȘTILOR. Rebengiuc: Stau acasă, M-AU ENERVAT cu acele întrebări. Cum se poziționează vedetele și personalitățile publice
Publicat: 05/10/2018, 14:36
Actualizat: 26/03/2019, 07:28

Cântăreața și omul de televiziune Delia Matache s-a alăturat campaniei Iubirea nu se votează printr-un videoclip pe contul personal de Instagram.

ActorulFlorinPiersicdeclară că nu merge la referendum, dar susține căsătoria între un bărbat și o femeie. „Așa am crescut și am învățat de la părinții mei și așa este viața”, spune actorul.

FlorinPiesic a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că ar fi caraghios să se gândească la un alt tip de căsătorie.

„Normal că eu țin la căsătoria dintre un bărbat și femeie, asta e ideal și minunat și așa am crescut și am învățat de la părinții mei și așa este viața. Adică să mă gândesc la cu totul altceva, mi se pare caraghios. Nu merg la referendum”, a spusPiersic.

Actorul a adăugat că nu merge la referendum pentru că sâmbătă și duminică va lipsi din Cluj-Napoca.

Actorul Victor Rebengiuc susține răspicat că nu va participa la această consultare cetățenească.

„Nu mă interesează acest referendum, nu particip, nu merg. Sunt obosit și vreau să stau acasă, pentru că m-au enervat cu acele întrebări. Stau acasă și gata”, a declarat pentru Mediafax, celebrul actor din „Moromeții”.

Un alt mare actor care crede că referendumul este inutil este Ion Dichiseanu: „După umila mea părere, acest referendum nu-și găsește rostul. Românul știe foarte bine ce vrea, iar acum este vorba de niște bani aruncați degeaba. Nu mă pricep eu la politică foarte bine, dar sunt un om care mi-am văzut de treaba mea”, a precizat actorul, pentru Mediafax.

Nici actorul Marcel Iureșnu este interesat de acest referendum.

„Pe mine personal nu mă interesează, eu trăiesc normal, firesc, dar nu trebuie să devenim eroi ai firescului, nici dușmanii unor comunități. Chiar m-am îndepărtat de acest subiect. Pentru mine este antipatică atmosfera și modul cum se tratează subiectul, și al familiei tradiționale, dar și al comunității LGBT. Nu cred că trebuie să ridicăm o baricadă. Faptul că eu trăiesc așa este o alegere a mea, nu presupune că eu sunt adversarul cuiva. Nu sunt adversarul nimănui”, a declarat Marcel Iureș, pentru Mediafax.

Și cunoscutul actor de comedie Alexandru Arșinel declară că va sta acasă în zilele referendumului.

„Eu sunt fiu de țăran, de CFR-ist, am apucături normale. Dar pentru că nu vreau să-mi influnețez viața și viitorul, cred că de data asta, pentru prima dată în viața mea, o să mă abțin. Eu când trec prin fața unei biserici, spun Tatăl Nostru și îmi fac cruce. Prefer să nu mă duc„, a declarat Arșinel.

Nici lumea modei nu a rămas indiferentă față de referendum. Designerul și criticul de modă Iulia Albu și-a exprimat opinia, pentru Mediafax: „S-a creat o întreagă isterie în jurul subiectului referendum, lucru care mă deranjează din două considerente. Primul ar fi faptul că opinia publică este masiv dezinformată, referitor la ceea ce ar însemna această modificare, iar al doilea, faptul că, din păcate, nu există niciun site care să explice concret ce înseamnă acest referendum și care este motivul pentru care el se face, și care este miza lui”, a declarat Iulia Albu, care precizează că se puteau face lucruri mai importante cu banii pentru referendum.

Potrivit acesteia, îmbunătățirea legii adopției este mult mai importantă decât referendumul.

„Consider că prioritară ar fi fluidizarea legislației privind adopția, astfel încât un copil să fie adoptabil mult mai rapid decât este în momentul de față.(…) Consider că atât o femeie și un bărbat, cât și două femei, cât și doi bărbați ar fi în egală măsură capabili să crească un copil, dacă sunt responsabili și în deplinătatea facultăților mintale. Sunt o susținătoare frecventă a parteneriatului civil și asta este tot ce am de spus pe acest subiect”, a precizat Iulia Albu.

Sunt și foarte multe vedete care menționează, atât pe rețelele de socializare, cât și în declarații publice, că vor spune DA la referendum, printre aceștia numărându-se Ozana Barabancea, Sofia Vicoveanca sau Tudor Sișu.

O altă vedetă, Bianca Brad, a susținut pe Facebook referendumul și a spus că răspunsul ei va fiDA.

Interpretul de muzică populară Ionuț Fulea crede că această consultare a cetățenilor va întări societatea românească și va stabili o direcție normală și sănătoasă.

„Este foarte important că trei milioane de concetățeni de-ai mei îmi cer să merg la vot și îmi cer să îmi exprim părerea în această speță. Mă refer la cele trei milioane de semnături care s-au strâns pentru a se realiza modificarea în Constituție, iar căsătoria să fie actul liber consimțit între un bărbat și o femeie, nu între soți”, a precizat Ionuț Fulea, pentru corespondentul Mediafax.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”.

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituția României.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european