REGULI. Protocol FRF și LPF pentru reluarea Ligii I: Ce au hotărât oficialii

REGULI. Protocol FRF și LPF pentru reluarea Ligii I: Ce au hotărât oficialii
REGULI. Protocol FRF și LPF pentru reluarea Ligii I: Ce au hotărât oficialii/ Sursa FOTO: https://farm3.staticflickr.com
Publicat: 28/05/2020, 15:57
Actualizat: 06/04/2021, 22:27

Echipele din Liga 1 şi din Liga 2 au primit protocolul emis de Federaţia Română şi de Liga Profesionistă de Fotbal pentru reluarea antrenamentelor colective, dar şi pentru startul campionatelor. Fotbaliștii, nevoiți să respecte o serie de reguli, cum ar fi evitarea strângerilor de mână, relatează Mediafax.

FRF și LPF au hotărât ca meciurile din Liga 2 să se joace doar din play-off, în timp ce toate echipele din Liga 1 vor reveni pe teren

Dacă în Liga 2 se vor juca doar meciurile din play-off, în primul eşalon toate grupările se vor întoarce pe teren, însă cu un set de reguli pe care jucătorii, antrenorii şi toţi membrii cluburilor trebuie să le respecte.

S-a renunţat la şedintele tehnico-tactice în vestiar, acolo unde nu vor mai ajunge toţi jucătorii, ci doar titularii. Restul fotbaliştilor vor merge direct pe suprafaţa de joc sau pe băncile de rezerve. Se vor evita strângerile de mână, iar jucătorii nu vor mai fi însoţiţi pe teren de copii.

Înainte, în timpul şi după meciuri, sportivii trebuie să aibă grijă să nu mai scuipe pe suprafaţa de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access şi a băncii tehnice. Aceştia riscă amenzi. Distanţa de 2 metri dintre persoane se va păstra atât în zona băncilor de rezerve, cât şi la duşuri.

În România, Liga 1 s-ar putea relua începând cu 13 iunie. Niciun jucător din primul eşalon nu a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Ce sancțiuni aduce pandemia de coronavirus fotbalului românesc: Amendă și suspendare pentru 12 meciuri dacă scuipă pe teren

Fotbaliștii români riscă să fie suspendați între 6 și 12 etape și amendați, în cazul în care scuipă sau își sulfă nasul pe teren, a hotărât Federația Română de Fotbal, care a aprobat noul protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, notează Reuters.

Ministrul Ionuț Stroe, vești bune pentru fani

„Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a spus ministrul.

În ce condiții vor fi reluate meciurile

„Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori”, a adăugat  acesta.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

De asemenea, acesta a precizat că nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a spus Ionuț Stroe.

În timp ce mulți sportivi profesioniști și-au încetat activitatea pe fondul pandemiei coronavirusului, mai sunt câțiva care au găsit o modalitate să-și practice meseria și în criză. Există meciuri de fotbal sau de baseball care se joacă fără suporteri, fiind transmise în direct la TV, sau pe Internet. De asemenea, la Premier League din Belarus fanii plătesc pentru a avea o figurină de carton cu chipurile lor în tribune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase