Renate Weber, nemulțumită de sistemnul sanitar din România, în plină pandemie de coronavirus. “Numărul reclamaților s-au triplat! Pacienți asimptomatici sunt…”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Renate Weber, nemulțumită de sistemnul sanitar din România, în plină pandemie de coronavirus. “Numărul reclamaților s-au triplat! Pacienți asimptomatici sunt…”
Renate Weber, nemulțumită de sistemnul sanitar din România, în plină pandemie de coronavirus. “Numărul reclamaților s-au triplat! Pacienți asimptomatici sunt...”

Renate Weber este total nemulțumită de sistemul sanitar din România, unde numărul reclamațiilor legate de ce se întâmplă prin spitale s-a triplat în ultimele șase luni. Multe dintre ele au legătură cu pandemia de coronavirus.

Avocatul Poporului susține că în unitățile medicale sunt ținuți pacienți asimptomatici cu coronavirus chiar și două luni și că mulți dintre bolnavi nu ar fi primit atenția pe care o meritau în spital. Asta în condițiile în care numărul cadrelor medicale s-a dublat în această perioadă.

Aş zice că au fost două mari teme care ne-au interesat. Pe de o parte au constatat (…) durata excesivă a internărilor persoanelor asimptomatice. Când spun excesivă vorbesc de săptămâni întregi, de 63 de zile, cea mai lungă perioadă pe care o ştiu eu, care mi-a fost adusă la cunoştinţă, e de 68 de zile şi chiar privea un medic. Dar au mai fost situaţii, săptămâni întregi, în orice caz, peste o lună. Problema a fost, pe de o parte, că se dispunea internarea, dar pe de altă parte neexternarea lor. Li se cerea tot timpul să aibă două teste negative la interval de câteva zile. Or testele acestea, vedeţi şi dumneavoastră, mai recunosc o rămăşiţă din virus şi ies pozitive.

Aşa se face că au fost persoane care au rămas şi câte două luni în spital şi sigur că lucrul acesta a fost de interes pentru noi, pentru că nu e vorba numai de ocuparea unui pat în spital, e vorba inclusiv de traumele pe care persoanele alea care se simt sănătoase le au stând într-un spital de unde nu puteau să iasă, că erau pur şi simplu carantinate în acea cameră de spital”, a declarat Renate Weber, potrivit news.ro.

Renate Weber, nemulțumită de cadrele medicale

Avocatul Poporului a precizat că un alt aspect important este legat de „neacordarea asistenţei medicale fireşti” unor pacienţi care suferă de alte afecţiuni, nu de coronavirus. Renate Weber a anunțat că le-a scris celor de la Ministerul Sănătăţii încă din 10 aprilie cu privire aceste situații.

Referitor la recomandarea făcută pe 18 iunie lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, cu privire la internarea pacienților diagnosticați cu coronavirus, dar asimptomatici, Renate Weber a declarat: „Să ştiţi că asta nu am făcut-o pentru că dintr-o dată noi am devenit experţi în medicină, ci pentru că primisem aici o petiţie semnată de 722 de medici care ne relatau efectele extrem de negative şi puternice atât asupra pacienţilor asimptomatici, dar internaţi cât şi faptul că fiind spitalele ocupate cu aceşti pacienţi ceilalţi nu mai puteau beneficia de asistenţa firească”.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
DECLARAȚIA bombă schimbă tot ce știai. A spus ce s-a întâmplat de fapt cu trupurile...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide