• Publicat:
Știri

Reprezentanții SRI din Parlament, audiați marți, pe tema coronavirusului

Reprezentanții SRI din Parlament, audiați marți, pe tema coronavirusului

Reprezentanții Serviciului Român de Informații (SRI) din Parlament vor fi audiați, marți, de la ora 14.00, cu privire la situația coronavirusului, conform unui comunicat transmis MEDIAFAX de către Direcția de Comunicare a Camerei Deputaților.

„Marți, 25 februarie, începând cu ora 14.00, va avea loc audierea reprezentanților Serviciului Român de Informații cu privire la coronavirus, potrivit unui comunicat al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii”, conform sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că situația în Italia a generat și generează multă îngrijorare, mai ales în rândul românilor, astfel că, în acest context, a decis să convoace CSAT.

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile. Situația din Italia a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul românilor și e de înțeles, dat fiind că mulți români locuiesc acolo. Eu sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile pentru a monitoriza ce se întâmplă în zonele aflate în carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc CSAT miercuri, 26 februarie, ora 14.00 pentru a discuta strategia de combatere a unei potențiale epidemii la nivel național”, a spus Klaus Iohannis.

În Italia, ultimele informații arată că șapte persoane au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.

În Lombardia sunt peste 170.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Inchide