RESTRICȚII. România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista statelor „sigure”. Ce se va întâmpla cu românii care vor să meargă în această țară

RESTRICȚII. România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista statelor „sigure”. Ce se va întâmpla cu românii care vor să meargă în această țară
România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista celor 59 de țări considerate "sigure", foto: Pixabay
Publicat: 03/07/2020, 19:06
Actualizat: 06/04/2021, 19:55

România nu se află pe lista celor 59 de țări considerate sigure de Marea Britanie. Așadar, românii care vor să meargă în această țară vor continua să stea în autoizolare 14 zile. Persoanele care vin din țări precum Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud nu vor mai sta în autoizolare și merg în Marea Britanie nu vor mai sta în autoizolare începând cu 10 iulie.

Autoritățile britanice au prezentat o listă cu 59 de state ai căror cetățeni vor fi scutiți de obligativitatea autoizolării, la venirea în Marea Britanie.

„Vor fi peste 50 de ţări şi, dacă adăugăm teritoriile de peste mări, 60 de zone; lista a fost publicată astăzi”, a declarat Grant Shapps, secretar de stat în Ministerul britanic al Transporturilor.

Românii vor continua să stea în autoizolare dacă merg în Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri, că partea britanică a informat pe canale diplomatice că pentru cetățenii români se mențin restricțiile la frontiere. Astfel, românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile.

„Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată într-un comunicat al MAE.

Lista statelor care au verde în Marea Britanie:

Andorra, Germania, Noua Zeelandă, Antigua și Barbuda, Grecia, Norvegia, Aruba, Groenlanda, Polonia, Australia, Grenada, Franța,Austria, Guadelupa,  San Marino, Bahamas, Hong Kong, Serbia, Barbados, Ungaria ,Seychelles, Belgia, Islanda, Coreea de Sud, Bonaire, Sint Eustatius și Saba, Italia, Spania, Croația, Jamaica, St Barthélemy, Curaçao, Japonia, St Kitts și Nevis, Cipru, Liechtenstein, St Lucia, Cehia, Lituania, St Pierre și Miquelon, Danemarca, Elveția, Luxemburg, Dominica, Macao, Taiwan Insulele Feroe, Malta, Trinidad și Tobago Fiji, Mauritius, Turcia, Finlanda, Monaco, Vatican, Olanda, Vietnam, Polinezia Franceză, Noua Caledonie.

Obligaţia intrării în carantină la revenirea în Marea Britanie din aceste ţări va fi anulată începând din 10 iulie. Măsura se va aplica în primul rând în regiunea Anglia. Guvernele din celelalte regiuni ale Marii Britanii – Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord – pot aplica măsuri autonome.

Deocamdată, măsura nu se va aplica pentru Statele Unite sau pentru alte ţări care înregistrează în continuare un număr mare de infecţii cu noul coronavirus.

Portugalia consideră „absurdă” decizia Marii Britanii de a o menţine pe lista de carantină

Guvernul de la Lisabona a catalogat drept „absurdă” decizia Marii Britanii de a menţine Portugalia pe lista ţărilor care necesită carantină 14 zile, deşi pe teritoriul britanic s-au înregistrat mai multe cazuri şi decese cauzate de coronavirus.

„Sperăm că această decizie a autorităţilor britanice, care ni se pare profund nedreaptă şi greşită, să fie corectată cât mai rapid. Este un moment trist în relaţiile bilaterale, deoarece ţările prietene se trazează una pe alta în alt mod”, a declarat ministrul portughez de Externe, Augusto Santos, citat de agenţia de presă Reuters.

Portugalia nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu mai necesită carantină.

„Este absurd ca o ţară, Marea Britanie, care are de 28 de ori mai multe decese cauzate de Covid-19 decât Portugalia, să impună carantină pentru pasagerii din Portugalia”, a argumentat Ministerul de Externe de la Lisabona.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?