RESTRICȚII. România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista statelor „sigure”. Ce se va întâmpla cu românii care vor să meargă în această țară

RESTRICȚII. România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista statelor „sigure”. Ce se va întâmpla cu românii care vor să meargă în această țară
România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista celor 59 de țări considerate "sigure", foto: Pixabay
Publicat: 03/07/2020, 19:06
Actualizat: 06/04/2021, 19:55

România nu se află pe lista celor 59 de țări considerate sigure de Marea Britanie. Așadar, românii care vor să meargă în această țară vor continua să stea în autoizolare 14 zile. Persoanele care vin din țări precum Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud nu vor mai sta în autoizolare și merg în Marea Britanie nu vor mai sta în autoizolare începând cu 10 iulie.

Autoritățile britanice au prezentat o listă cu 59 de state ai căror cetățeni vor fi scutiți de obligativitatea autoizolării, la venirea în Marea Britanie.

„Vor fi peste 50 de ţări şi, dacă adăugăm teritoriile de peste mări, 60 de zone; lista a fost publicată astăzi”, a declarat Grant Shapps, secretar de stat în Ministerul britanic al Transporturilor.

Românii vor continua să stea în autoizolare dacă merg în Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri, că partea britanică a informat pe canale diplomatice că pentru cetățenii români se mențin restricțiile la frontiere. Astfel, românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile.

„Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată într-un comunicat al MAE.

Lista statelor care au verde în Marea Britanie:

Andorra, Germania, Noua Zeelandă, Antigua și Barbuda, Grecia, Norvegia, Aruba, Groenlanda, Polonia, Australia, Grenada, Franța,Austria, Guadelupa,  San Marino, Bahamas, Hong Kong, Serbia, Barbados, Ungaria ,Seychelles, Belgia, Islanda, Coreea de Sud, Bonaire, Sint Eustatius și Saba, Italia, Spania, Croația, Jamaica, St Barthélemy, Curaçao, Japonia, St Kitts și Nevis, Cipru, Liechtenstein, St Lucia, Cehia, Lituania, St Pierre și Miquelon, Danemarca, Elveția, Luxemburg, Dominica, Macao, Taiwan Insulele Feroe, Malta, Trinidad și Tobago Fiji, Mauritius, Turcia, Finlanda, Monaco, Vatican, Olanda, Vietnam, Polinezia Franceză, Noua Caledonie.

Obligaţia intrării în carantină la revenirea în Marea Britanie din aceste ţări va fi anulată începând din 10 iulie. Măsura se va aplica în primul rând în regiunea Anglia. Guvernele din celelalte regiuni ale Marii Britanii – Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord – pot aplica măsuri autonome.

Deocamdată, măsura nu se va aplica pentru Statele Unite sau pentru alte ţări care înregistrează în continuare un număr mare de infecţii cu noul coronavirus.

Portugalia consideră „absurdă” decizia Marii Britanii de a o menţine pe lista de carantină

Guvernul de la Lisabona a catalogat drept „absurdă” decizia Marii Britanii de a menţine Portugalia pe lista ţărilor care necesită carantină 14 zile, deşi pe teritoriul britanic s-au înregistrat mai multe cazuri şi decese cauzate de coronavirus.

„Sperăm că această decizie a autorităţilor britanice, care ni se pare profund nedreaptă şi greşită, să fie corectată cât mai rapid. Este un moment trist în relaţiile bilaterale, deoarece ţările prietene se trazează una pe alta în alt mod”, a declarat ministrul portughez de Externe, Augusto Santos, citat de agenţia de presă Reuters.

Portugalia nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu mai necesită carantină.

„Este absurd ca o ţară, Marea Britanie, care are de 28 de ori mai multe decese cauzate de Covid-19 decât Portugalia, să impună carantină pentru pasagerii din Portugalia”, a argumentat Ministerul de Externe de la Lisabona.

Închisoare cu executare pentru un patron de televiziune din România: ”Avea o frică în oase...
Laura Cosoi, mămică pentru a treia oară. Tocmai a făcut anunţul
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop joi, 23 septembrie 2021. O zodie își poate schimba locul de muncă
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Cele mai bune SUV-uri mici. NOI sau RULATE, mașinile astea merită fiecare bănuț
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
„China a răspândit Covid-19 cu bună știință și a anunțat restul lumii foarte târziu“. Acuzațiile...
Laura Cosoi, mămică pentru a treia oară. Tocmai a făcut anunţul
MISTERUL celebrului CRANIU cu urechi a fost în sfârșit ELUCIDAT după sute de ani. „Este...
Cele mai ciudate marcaje de pe șoselele României. Localnicii se minunează de apariția lor
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie surpriză la final de 2021. Ce vor să facă...
PORTUL Constanța își REPARĂ șalupele, prin procedură SIMPLIFICATĂ, la Sorena S.A.
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
SCENARIUL ROȘU! Lista a fost actualizată și poate fi consultată aici. Ce devine STRICT INTERZIS
Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc! Decizia luată chiar acum. Milioane de oameni...
Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...