Rețeaua de traficanți din Sibiu destructurată vindea drogurile la licee, universități și în cluburi

Rețeaua de traficanți din Sibiu destructurată vindea drogurile la licee, universități și în cluburi
Publicat: 15/03/2013, 13:58
Actualizat: 09/04/2019, 18:25

Rețeaua de traficanți de droguri destructurată, vineri, de procurorii DIICOT Sibiu era organizată pe mai multe paliere și vindea canabis la licee, universități și în cluburi din municipiul Sibiu, foarte mulți dintre consumatori fiind minori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-procurorul DIICOT Sibiu, Danusia Boicean, a declarat presei că rețeaua de traficanți destructurată, vineri dimineață, era organizată pe mai multe paliere.

„Rețeaua era structurată pe mai multe paliere. Primul palier era reprezentat de furnizorii en-gros care vindeau celor din palierul al doilea. Aceștia, la rândul lor, dădeau celor din palierele trei și patru care se ocupau de vânzarea stradală”, a spus Boicean.

Potrivit acesteia, traficanții își împărțiseră orașul în zone și nu exista niciun fel de concurență între ei, de aceea a fost foarte greu să fie prinși.

Boicean a adăugat că drogurile erau vândute la licee, universități, dar și în cluburi din municipiul Sibiu, traficanții având intenția de a se extinde și în Cluj-Napoca, dar nu au mai apucat să formeze rețeaua completă acolo.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că mulți dintre consumatori erau minori, existând fete de 13-14 ani care primeau droguri în schimbul unor partide de sex.

La ora transmiterii acestei știri, la sediul DIICOT Sibiu sunt audiați cei 21 de membri ai rețelei și alte 20 de persoane, consumatori și martori, ridicate în baza unor mandate de aducere.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și procurorii DIICOT Sibiu au făcut percheziții în 20 de locuințe din municipiul Sibiu și într-un imobil din Cluj-Napoca.

În urma perchezițiilor, au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Sibiu, 21 de persoane puse sub învinuire pentru inițiere, constituire, aderare sau sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

De asemenea, anchetatorii au pus în executare și 20 de mandate de aducere pentru consumatori, se arăta într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Polițiștii au găsit în locuințele percheziționate patru kilograme de canabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunțirea și porționarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat și doze porționate.

Membrii grupării ar fi adus drogurile din Spania și Germania, prin serviciile de coletărie sau cu ajutorul unor apropiați, cu autocarul, ascunse în bagaje.

„Din investigații a rezultat faptul că gruparea infracțională, constituită în scopul desfășurării de activități pe linia traficului ilicit de droguri pe raza județului Sibiu, este bine elaborată, cu interconexiuni între membrii grupării, pe care caută să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât și prin prisma modalităților de distribuție”, preciza Poliția Română.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării vindeau canabis stradal, către diferiții consumatori, la prețul de 60-70 de lei gramul, „clienții fiind dirijați către unul sau altul dintre suspecți în funcție de gradul de ocupare al acestora”.

„Din investigații a reieșit că aceștia se foloseau în activitatea infracțională și de minori, pe care îi trimiteau uneori să le predea marfa celorlalți colaboratori ai lor”, preciza sursa citată.

La percheziții au participat și polițiști de la IPJ Sibiu și luptători de intervenție rapidă de la Serviciile de Acțiuni Speciale Sibiu și Alba. Ancheta s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase