Rețeaua de traficanți din Sibiu și București a vândut într-un an droguri de 1,5 milioane lei

Rețeaua de traficanți din Sibiu și București a vândut într-un an droguri de 1,5 milioane lei
Publicat: 02/06/2014, 17:58
Actualizat: 02/02/2019, 02:26

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că rețeaua de traficanți destructurată săptămâna trecută, în urma descinderilor la mai multe adrese din Sibiu și București, era condusă de Adrian Tănase, un tânăr de 24 de ani din Capitală.

Sursele citate au precizat că, într-un an, rețeaua a vândut droguri de 1,5 milioane de lei, vânzările mari fiind asigurate de faptul că doritorii aflaseră că Adrian Tănase cumpăra marfa direct din China, unde a și fost pentru a parafa înțelegerea.

„Se aflase pe piață că marfa era de calitate, fiind adusă direct de la chinezi. Adrian Tănase a fost în China și a stabilit termenii afacerii, lucru pe care nu oricine îl poate face”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, circa un milion de lei din totalul afacerilor rețelei a fost încasat de către Adrian Tănase, de la locuința căruia au fost ridicate, în urma perchezițiilor, trei kilograme de substanțe etnobotanice, bani și un autoturism de lux.

Anchetatorii au stabilit că drogurile erau aduse în țară prin diferite firme de curierat, fiind trimise pentru societăți care se desființau după câteva tranzacții și cu ajutorul unor acte de identitate false sau ale unor persoane care decedaseră.

În total, rețeaua a expediat 3.700 de colete, începând din ianuarie 2013, din care 2.400 au fost trimise de Adrian Tănase, care gestiona rețeaua de la domiciliu, făcând afacerile prin intermediul calculatorului.

„În aceste condiții, este ciudat că a primit arest la domiciliu, când s-a demonstrat că de acasă coordona întreaga rețea. E clar că s-a considerat că reprezintă un pericol social din moment ce a primit arest, dar ar trebui schimbat în arest preventiv, și nu la domiciliu”, au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, procurorii DIICOT au contestat măsura arestării la domiciliu, iar dosarul se va judeca, în cursul acestei săptămâni, la Curtea de Apel Alba.

Un număr de 21 de persoane au fost reținute, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii DIICOT Sibiu, pentru trafic de droguri de risc și mare risc și pentru constituirea unui grup infracțional, în urma a 32 de percheziții făcute la adrese din Sibiu și București.

Ulterior, din cei 21 de suspecți, 11 au fost arestați preventiv, alte șase persoane fiind plasate în arest la domiciliu și patru cercetate sub control judiciar.

„Persoanele arestate preventiv sunt dintre cele care domiciliază în municipiul Sibiu. Șase persoane – dintre cele care domiciliază în București – au fost plasate în arest la domiciliu, iar patru persoane sunt cercetate sub control judiciar”, declara purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș.

Potrivit șefului Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Sibiu, Sebastian Veștemean, membrii grupării acționau în Sibiu și București, iar drogurile erau vândute pe stradă și în diferite localuri, la clienți tineri, cu vârste de până la 30 de ani. În urma perchezițiilor, au fost confiscate sume de bani și cantități însemnate de droguri de la domiciliile suspecților, și anume canabis, droguri etnobotanice și droguri sintetice.

Sebastian Veștemean preciza că grupul infracțional s-a dezvoltat începând din ianuarie 2013, după destructurarea altei rețele din municipiul Sibiu.

Surse din cadrul anchetei precizau, corespondentului MEDIAFAX, că în urma perchezițiilor au fost confiscate șapte mașini de lux, patru kilograme de droguri și aproape 150.000 de lei, atât de la Sibiu, cât și de la București.

Gramul de canabis se vindea cu prețuri pornind de la 50 de lei, iar în Sibiu zona de desfășurare era cartierul Valea Aurie.

Drogurile erau introduse în țară în colete cu valoare mică, iar rețeaua din Sibiu se aproviziona de la cea din București. Potrivit anchetatorilor, suspecții aduceau drogurile din China și se foloseau mai apoi de firme fantomă pentru a le trimite la diferite destinații din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului