RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. România, în Scenariul 4 al pandemiei de coronavirus. Noi ordonanțe militare, după ce unii oameni au ignorat măsurile inițiale / Nelu Tătaru, noi asigurări: Milioane de măști și combinezoane, comandate pentru medici

RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. România, în Scenariul 4 al pandemiei de coronavirus. Noi ordonanțe militare, după ce unii oameni au ignorat măsurile inițiale / Nelu Tătaru, noi asigurări: Milioane de măști și combinezoane, comandate pentru medici
GÂNDUL LIVE. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, invitații Emmei Zeicescu, vineri, 10 iulie, începând cu ora 11.30
Publicat: 03/04/2020, 14:02
Actualizat: 06/04/2020, 10:21

România a intrat în Scenariul 4 al pandemiei de Covid-19, după ce a trecut de 2.000 de persoane infectate. De asemenea, numărul celor uciși de coronavirus a depășit 100. Cadrele medicale reclamă lipsa echipamentelor de protecție, în timp ce guvernul vine cu numeroase ordonanțe militare, prin care să „regleze” situația. Până acum, deciziile au părut – în mare parte – pripite și toată lumea se întreabă ce va urma. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat din nou asigurări că spitalele vor beneficia de noi transporturi de echipamente de protecție și vor fi suplimentate dispozitivele din DSP-uri.

GÂNDUL LIVE. 3 aprilie

NELU TĂTARU: „Angajăm alte 1.000 de persoane în structurile DSP”/ Vor fi aduse în țară 3 milioane de combinezoane, 200 aparate de ventilație mecanică, 3 milioane de măști, 10 milioane de măști FFP2”

Nelu Tătaru a declarat că în DSP-uri vor fi angajate alte 1.000 de persoane. Astăzi, avem 3.183 de persoane confirmate cu coronavirus. De asemenea, vor fi aduse în țară 3 milioane de combinezoane, 200 aparate de ventilație mecanică, 3 milioane de măști, 10 milioane de măști FFP2, 1 milion măști FFP3, a declarat Ministrul Sănătății.

GÂNDUL LIVE. SMILEY: „Nu am timp să mă plictisesc” / „Am decis să plec imediat din SUA, când Trump a anunțat închiderea granițelor” / „Medicii fac eforturi incredibile”

SMILEY a lansat o nouă piesă, pentru această perioadă încordată, denumită „Cine îi salvează pe eroi”. Artistul spune, în intervenția de la GÂNDUL LIVE, că nu s-a plictisit în casă, deoarece face muzică non stop, dar a avut timp și pentru o pauză binemeritată, în care a făcut curățenie, a citit, s-a uitat la seriale sau pur și simplu a stat. Cântărețul are doar cuvinte de laudă pentru „adevărații eroi” ai acestor zile: medicii, casierii, gunoierii, oamenii din stradă care își riscă integritatea fizică pentru a păstra lucrurile în limite normale.

GÂNDUL LIVE. Medic Adrian Marinescu: „Dacă vorbim de spitalul din Suceava, MILITARIZAREA e o soluție practică” / Când va fi vârful PANDEMIEI

Adrian Marinescu, medic la Institut Matei Balș, a discutat la GÂNDUL LIVE despre situația de la Spitalul din Suceava, un adevărat focar de coronavirus, spunând că militarizarea e o soluție bună, care va asigura o disciplină. De asemenea, medicul a înaintat estimări cu privire la momentul în care vârful PANDEMIEI de COVID-19 va fi atins în România. Dr. Marinescu îi sfătuiește pe români să evite sărbătorirea „fizică” a Paștelui, mizând pe latura spirituală, pentru a traversa cu bine criza de coronavirus și a ne bucura, din nou, la anul, de un Paște împreună cu familia.

GÂNDUL LIVE. 2 aprilie

Constantin Spînu, MApN: Spitalul de campanie de la Constanța are o capacitate de 55 de paturi

Colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției de informare și relații publice MApN, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că spitalul de campanie amplasat lângă spitalul CFR din Constanța va oferi pentru început 55 de paturi pentru bolnavii cu coronavirus, dar vor mai fi furnizate alte 150 de paturi.

Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș: „Avem șapte angajați testați pozitiv cu coronavirus. Activitatea nu este periclitată” / „Nu ducem lipsă de echipamente și mâncare”

Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a declarat la GÂNDUL LIVE, că spitalul are șapte angajați testați pozitiv cu coronavirus, dar activitatea nu este periclitată și medicii/pacienții nu duc lipsă de echipamente și hrană. Mai mult, mâncarea este asigurată atât prin intermediul bucătăriei spitalului, cât și de firmele de catering, prin sponsorizare.

Bogdan Banu, președintele fondator Romanians of DC: „Numărul morților din SUA, peste cel de la 11 septembrie 2001” / „3,3 milioane cereri de șomaj, depuse săptămâna trecută”

Bogdan Banu, președintele fondator Romanians of DC, a declarat la GÂNDUL LIVE, în direct de pe continentul american, că situația este tot mai dramatică, dar există o bună mobilizare a comunității. Acesta a menționat că numărul morților de Covid-19 l-a depășit pe cel înregistrat în urma atentatelor teroriste care au zguduit SUA în 11 septembrie 2001. Până acum, în Statele Unite au fost răpuși de coronavirus peste 5.100 de oameni.

GÂNDUL LIVE. 1 aprilie

Dan Barna: „Avem reflexul de a ascunde realitatea sub preș” / „Statul nu oferă o informație simplă: Unde avem nevoie de ajutor”

Dan Barna, liderul USR, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că autoritățile au obiceiul de a ascunde realitatea sub preș și de a nu accepta adevărul. Potrivit acestuia, medicii pleacă din sistem fie de teamă, fie de furie și frustrare.

Loredana: „Contează cum ne „MOBILĂM” sufletele, trebuie să avem credință!”

Loredana Groza a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cum se descurcă în perioada aceasta de izolare, pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Artista își „omoară” timpul cu muzica, bineînțeles, dar și cu gătitul și exercițiile fizice.

Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar: „Vom continua activitatea cu personalul testat negativ” / „Nu suntem în regulă cu echipamentele, dar ne străduim”

Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar București, a declarat la GÂNDUL LIVE că unitatea va continua activitatea cu personalul testat negativ pentru coronavirus.

Presedintele Klaus Iohannis, mesaj de ultima ora pentru romani

GÂNDUL LIVE. 31 martie

Mihai Craiu, medic pediatru: Copiii, cei mai feriți de coronavirus / Nu îi lăsați însă în grija bunicilor, mai ales a celor cu comorbidități!

Mihai Craiu, medic pediatru, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că micuții sunt cei mai feriți de coronavirus, dar asta nu înseamnă că ar trebui să îi lăsăm în grija bunicilor, mai ales a celor cu comorbidități.

Mihaela Geoană, membru de onoare al Crucii Roșii: „Au fost distribuite un milion de măști” / „Banca de alimente funcționează foarte bine pentru familiile nevoiașe” / „Nu uităm de pacientele oncologice”

Mihaela Geoană, fost președinte Crucea Roșie, actual membru de onoare al organizației, a declarat la GÂNDUL LIVE că mobilizarea este la maxim și au fost distribuite, până acum, peste un milion de măști pentru a preveni răspândirea cu coronavirus.

Ștefan Mandachi: „În curând Suceava va fi total dezarmată”

Antreprenorul Ștefan Mandachi a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Suceava va deveni, în curând, dezarmată în fața epidemiei de coronavirus. De asemenea, acesta a declarat că termenele pentru livrarea ventilatoarelor sunt „dramatice”, de ordinul lunii NOIEMBRIE.

Marcel Ciolacu, despre situația de la Suceava: „Prima zonă scăpată de sub control!”

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și totodată liderul interimar al PSD, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația de la Suceava, ordonanța pentru susținerea economie și ce va veni după atenuarea pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis face noi ANUNȚURI: Vor veni vremuri și mai grele!

GÂNDUL LIVE. 30 martie

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Venim cu măsuri energice de prevenție a coronavirusului”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre măsurile de prevenție a coronavirusului și viitoarea testare a bucureștenilor pentru Covid-19.

Viceprimarul Capitalei: Se vor stabili până mâine grupele de vârstă testate pentru coronavirus

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre demararea procesului de testare a bucureștenilor pentru coronavirus și a criticat ordonanțele militare emise de Guvernul Orban, care, în viziunea sa, cuprinde mai multe prevederi neclare.

Președintele asociației ATI din România: „Valul de coronavirus nu va trece peste noapte!”

Dorel Săndesc, președintele asociației ATI din România, a avertizat, la GÂNDUL LIVE, că valul de coronavirus nu va trece „peste noapte” și deznodământul războiului cu virusul ucigaș nu ține doar de medici, ci și de comunitate. De asemenea, Săndesc a vorbit din nou despre dotarea insuficientă a spitalelor românești, care, deși sunt mai moderne decât acum zece ani, au nevoie urgentă de fonduri pentru noi achiziții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia