REVOLTĂ. Angajații de la Ambulanța Olt cer despăgubiri de un milion de euro, după ce s-au infectat cu coronavirus

REVOLTĂ. Angajații de la Ambulanța Olt cer despăgubiri de un milion de euro, după ce s-au infectat cu coronavirus
Angajații de la Ambulanța Olt cer despăgubiri de un milion de euro, după ce s-au infectat cu coronavirus. Foto: DSP.OLT
Publicat: 29/05/2020, 15:15
Actualizat: 06/04/2021, 22:21

Mai mulți angajați ai serviciului de Ambulanță Olt dau în judecată instituția pentru care lucrează, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Oamenii consideră că îmbolnăvirea lor a fost un accident de muncă și cer daune de un milion de euro.

Cei 20 de angajați ai Ambulanței Olt susțin că s-au îmbolnăvit pentru că ar fi lucrat în condiții improprii, fără protecție corespunzătoare, și că ar fi stat în carantină alături de persoane bolnave, deși rezultatele testelor lor nu erau gata încă, potrivit Știrile TVR.

Control la Ambulanța Olt, după ce mai mulți angajați s-au infectat cu Covid-19

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a dispus, luni, un control la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, după ce 20 de angajați au fost confirmați cu COVID-19, iar alți 30 sunt în izolare la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, decizia a fost luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Astfel, timp de două zile, o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Olt, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) va verifica dacă, pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă, au fost respectate normele şi procedurile.

Primul caz confirmat cu COVID-19 la Serviciul Județean de Ambulanţă Olt a fost al unei asistente medicale care făcea naveta Mioveni-Slatina.

În urma anchetei epidemiologice, alte 19 de persoane au fost testate şi depistate cu noul coronavirus. Angajaţii bolnavi sunt internaţi în spital, iar alţi 30 se află în izolare la domiciliu.

SAJ Olt are 322 de angajaţi în tot judeţul, dar activitatea nu este afectată, cei 50 de angajaţi scoşi din misiuni sunt înlocuiţi de colegii lor de la alte staţii care fac ore suplimentare, potrivit reprezentanţilor instituţiei, citați de Mediafax.