Revolta părinților din Sectorul 4, după ce primarul Băluță a renunțat la contractele de pază pentru școli: „Dar de borduri aveți bani?”

Revolta părinților din Sectorul 4, după ce primarul Băluță a renunțat la contractele de pază pentru școli: Dar de borduri aveți bani?
Publicat: 12/09/2017, 19:39
Actualizat: 13/09/2017, 13:43

Revoltați, părinții l-au asaltat pe Daniel Băluță pe pagina lui de Facebook, pe care primarul este foarte activ, cu mesaje dure.

„Pentru pază școlilor din S4 nu sunt bani, domnul primar? Că de borduri, avem se pare. Se zvonește că fiecare copil trebuie să vină cu 15 lei / lună de acasă pentru pază”,a scris un tătic, iar în răspunsull lui, Băluță recunoaște că școlile nu mai sunt păzite de firme de specialitate, dar susține că nu vor fi probleme: „Bună seară! Nu este nimic adevărat din ceea ce susțineți. Așa cum am mai spus-o, pe timpul zilei, paza va fi realizată de personalul unității de învățământ, iar pe timpul nopții vor funcționa camere de luat vederi”.

Alți părinți l-au acuzat peedilul Sectorului 4 că aruncă bani pe alte lucruri și nu pe ce trebuie, și a dat ca exemplu noile garduri instalate în aceste zile în toate parcurile din sector.

„,,cuștile” acelea la care faceți referire sunt pentru a-i proteja pe copii să nu sară în fața mașinilor atunci când aleargă după minge, dar și pentru a proteja locurile și aparatele de joacă de cei care au obiceiul să le vandalizeze. Iar cât privește paza în școli, această va fi asigurată de personalul unității de învățământ, cum ar fi cel de la departamentul administrativ, dar, totodată, vor fi supravegheate prin camere video. Toate cele bune!”, a explicat Băluță, un răspuns asemănător primin și părintele care i-a scris pe Facebook: „Bună seară Domnule Primar mă gândesc că ar fi moral și decent să explicați de ce au dispărut toți agenții de pază din sector dar se găsesc bani pentru borduri? Mulțumesc anticipat”.

Unul dintre părinți a cerut chiar că școlile să fie păzite de jandarmi, dar primarul a reacționat și la acest mesaj: „Bună dimineață! Școlile nu sunt stadioane, nu va mai faceți atâtea griji, școlile vor fi păzite. Pe timpul zilei, pază în școli va fi realizată de personalul unității de învățământ, iar pe timpul nopții, școlile vor fi monitorizate video. Nu cred că este necesar că unitățile de învățământ să fie păzite de jandarmi…”

„Am rămas stupefiată azi când am văzut că nu mai există pază în școala 190! Este inadmisibil ce s-a întâmplat și îmi este teamă peste o perioadă cum vor degenera lucrurile” și „Domnule Primar, va rog să-mi spuneți de ce ați renunțat la paza obiectivelor școlare din sectorul 4? Cu ce considerați oportun s-o înlocuiți? Nu considerați că este necesară? Doriți că noi părinții să facem chetă pentru a susține financiar paza acestor obiective? Eu personal cred că nu mai erau bani pentru lucrarea de înlocuire a bordurilor și ați considerat oportun să renunțați la paza acestor obiective „cu însemnătate scăzută”, sunt alte două mesaje critice la adresa primarului, care continuă să susțină că paza va fi asiguratăîn vreme ce părinții au primit deja informații de spre serviciile de pază și cât ar trebui să plătească în fiecare lună: „Am și eu rugăminte, mă refer la cei care sunt de acord să scoată din buzunar 15-20 de leipentru paza la școală. Dacă nu aveți ce face cu bani dați și pentru cei care nu au. Sau faceți și voi un calcul înainte, nu mai aruncați cu bani aiurea. Suma e mare, totalul e exagerat pentru 3-6 sau chiar 9 paznici”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
PERICOL pentru pisicile care stau în APARTAMENT. Anunț important pentru cei care stau la bloc
Zodiile care dau lovitura vieții. Luna mai vine cu schimbări fabuloase
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă