REZOLVARE. Muncitorii din Sri Lanka și-au găsit angajator. Violeta Alexandru: Vor merge cu toții la Cluj

REZOLVARE. Muncitorii din Sri Lanka și-au găsit angajator. Violeta Alexandru: Vor merge cu toții la Cluj
Alexandru: Muncitorii din Sri Lanka și-au găsit angajator. Vor merge cu toții la Cluj. Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru
Publicat: 27/05/2020, 07:44
Actualizat: 06/04/2021, 22:35

Cei 36 de muncitori singalezi, care au rămas fără loc de muncă, și-au găsit angajator. Este vorba despre o firmă  care activează în zona de producție-ambalare în Cluj. 

După ce au stat în izolare din cauza faptului că unul dintre muncitori a fost infectat cu noul coronavirus, cei 36 de singalezi au fost concediați de la firma de confecții din Botoșani la care lucrau și au trimiși cu 2 autocare pe aeroportul Otopeni, pentru a pleca în țara lor. Acolo, cei 36 de muncitori au aflat că nicio cursă comercială nu poate ateriza în Sri Lanka și nicio cursă charter nu era pregătită pentru ei. Ulterior, muncitorii au anunțat că nu doresc să plece acasă.

După ce Ministrul Muncii a dispus cazarea muncitorilor într-un hotel și a căutat locuri de muncă pentru aceștia, 6 firme și-au prezentat oferta.

DIntre cele 6 oferte prezentate, muncitorii au ales-o pe cea care a avenit din partea reprezentanților unei firme din Cluj.

VIoleta Alexandru: „ asigur că au fost tratați cu respect”

După ce au reflectat asupra celor șase oferte oferite azi de angajatori, cetățenii din Sri Lanka au optat pentru una dintre oferte, este vorba despre oferta unei firme din Cluj. Au intrat în contact, urmează să se proceseze documentele și sper ca mâine (n.r. miercuri) să se întâmple și deplasarea dânșilor către un loc de muncă prin implicarea angajatorului, ca să și înceapă activitatea”, a declarat ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a asigurat că cei 36 de cetățeni au fost tratați cu respect și că au fost create toate condițiile pentru ca viitorii angajați să adreseze întrebări pentru a se asigura că le convin toate condițiile.

E în zona de producție, ambalare, în zona alimentară, cafea. Nu vă pot divulga informații despre termenii contractuali. Am creat toate condițiile pentru a se pune toate întrebările de către ei, să nu apară nicio supriză.  asigur că au fost tratați cu respect”, a spus ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase