REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Cum a fost în Aleea Modrogran nr.1 în seara alegerilor

Publicat: 26/05/2014, 12:45
Actualizat: 23/03/2019, 14:37

Cu două ore înainte de închiderea urnelor de vot, la sediul din Modrogan, dintre liderii PDL era numai Monica Macovei. Îmbrăcată într-o cămașă bleumarin, Monica Macovei stă în camera presei și se uită pe laptop.

Oamenii din staff-ul de campanie care intră și ies din sediul de pe Modrogan par triști, cu fețele lungi și obosite. La un moment dat, în sediu intră Traian Ungureanu, cu o plasă cu mâncare și bere, iese după cinci minute. „Unde sunt liderii?”, îi întrebăm pe oamenii de la presă. „Vin mai târziu. În 22 ați fost?”. „22″ înseamnă sediul PDL București, care se află pe aceeași stradă. Ajunși la sediul din „22″ găsim aceeași liniște. Din clădire iese Gheorghe Flutur. „Presa poate intra, da. Dar nu sunt aici. Facem declarații după ora 21″, spune liderul PDL.

Ne întoarcem în Modrogan nr. 1. Toate televiziunile își aranjează cablurile. Au anunțat că Vasile Blaga va face declarații la 21:15. Între timp, au venit și tinerii din PDL. „De acum începe greul”, spune stingherită una dintre fetele venite să-i susțină pe liderii ce vor face declarații. „Bună seara!”, se aude pe hol. „Parcă l-am auzit pe Vasile Blaga”, spune cineva de la biroul de presă.

Puțin după 21:15, liderii PDL intră în sala de presă. Monica Macovei, Vasile Blaga, Cristian Predoiu, Theodor Stolojan, Radu F Alexandru și proaspătul membru de partid Răzvan Orășanu se aliniază asemeni unei echipe de fotbal ce tocmai a pierdut meciul.

Declarații face numai Vasile Blaga. „Suntem strâns legați de Uniunea Europeană pentru că asta înseamnă mai mulți bani pentru România, pentru proiectele atât de importante de indrastructură, sănătate, învățământ, pentru fiermieri, pentru întreprinderile mici și mijlocii”, începe Vasile Blaga, mulțumindu-le votanților.

Îi îndeamnă pe oamenii din secții să mai aibă răbdare două-trei ore și să facă ceea ce au făcut dintotdeauna: „să rămână în secțiile de votare astfel încât să putem termina cît mai repede numărătoarea paralelă”.

Vizibil transpirat și ținându-se de pupitru, Vasile Blaga spune că PDL a fost un partid lovit din toate părțile în ultima vreme, și din exterior și din interior. „Putea fi un procent mai bun, dar în condițiile date este un procent acceptabil. Ne puneam speranțe într-o participare mai mare la vot în special în zonele în care PDL-ul stătea mult mai bine, dar respectăm decizia electoratului. Vom știi exact cum stăm în jur de 2-3 noaptea”, spune Vasile Blaga.

Liderul PDL răspunde la o întrebare privind rezultatele partidelor de dreapta. „Sigur vor avea discuții despre unificarea dreptei, dar să avem răbdare să vedem rezulatele finale, să știm exact cum stăm fiecare în parte. Că mulți se bucură înainte de vreme. Știm că în 2009 unii cântau „Mihalea, dragostea mea” la ora asta”, spune Vasile Blaga înainte de a ieși pe ușă. Toată declarația a durat mai puțin de trei minute.

Imediat după declarațiii, liderii se răspândesc care încotro. Monica Macovei și Cristian Predoiu mai rămân un pic în hol. „Și eu ce fac? Merg la numărătoarea paralelă?”, întreabă Macovei.

Singurul care mai dă declarații este Gheorghe Flutur. „Eu sunt un pic prudent pentru că am mai trecut prin astfel de episoade, unele exit poll-uri dădeau și în 2009 6-7 procente sub, sunt convins că la numărătoarea paralelă vom mai adăuga ceva. Însă, era loc de mai bine”, recunoaște Flutur înfrângerea.

Gheorghe Flutur spune și el că dreapta trebuie unficată. „Cred că acest scor ne obligă să privim responsabil spre o construcție de dreapta din care PDL obligat trebuie să facă parte pentru urmptoarele alegeri prezidențiale. După părerea mea trebuie să găsim o soluție care să contracareze PSD-ul, dacă PSD-ul face peste 40%”, conchide Gheorghe Flutur.

În jur de ora 22, sediul din Modrogran era gol, toată lumea plecase la numărătoarea paralelă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului