REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai slabe 10 licee din județul Brașov, după notele la BAC 2012

Publicat: 09/07/2012, 19:31
Actualizat: 10/07/2012, 09:47

După ce s-au afișat REZULTATELE la BACALAUREAT 2012, s-a constatat că rata de promovare le nivel național este de 43%, mai mică decât cea de anul trecut. La Brașov, procentul de promovare înregistrat este 49,7%, în condițiile în care a fost un singur liceu cu rată de promovare 100% și o singură notă de 10.

Dacă pe primele trei locuri în topul celor mai bune licee din județul Brașov s-au clasat Colegiul Național „Andrei Șaguna”(100%), Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”(97,47%) și Colegiul Național „Unirea”(95,56%), ultimele locuri sunt ocupate de licee unde rata de promovare a fost cuprinsă între 2,68% și 17,91%.

Astfel, cel mai slab liceu din județul Brașov a fost, după afișarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012, Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli” din Făgăraș, unde cea mai mare medie a fost 8,06, de altfel aceasta fiind și singura peste 8. Din totalul de 149 de elevi care au susținut examenul de bacalaureat anul acesta, doar patru au reușit să și promoveze, motiv pentru care rata de promovare este de 2,68%.

Grupul Școlar Agricol „Av. Dr. Ioan Șenchea” s-a clasat pe penultimul loc în topul liceelor din județul Brașov, cu o rată de promovare de 5,26%. Niciun elev nu a reușit să obțină o medie mai mare de 8, nota maximă obținută fiind 7,45, urmată de 7,31. Doar nouă elevi au promovat examenul de bacalaureat din 2012, dintr-un total de 171.

Cel de-al treilea cel mai slab liceu din județul Brașov este Grupul Școlar Industrial din Zărnești, luând în considerare rata de promovare de 5,38%. Dup ce au fost anunțate REZULTATELE la BACALAUREAT 2012, s-a constatat că cea mai mare medie a fost 7,81. Doar doi elevi au obținut note peste 7, iar trei elevi au luat note între 6 și 7.

Colegiul Tehnic „Alexandru Barbat” din Victoria s-a clasat printre ultimele licee din județul Brașov. După ce au promovat examenul de bacalaureat doar patru elevi din 67, s-a înregistrat o rată de promovare de 5,97%, iar nota maximă obținută a fost 7,85.

Tot în categoria celor mai proste licee din județul Brașov a intrat și Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” din Prejmer, acesta având o rată de promovare de 8,20%. Aici au fost doar cinci elevi promovați din 61, nota cea mai mare fiind 7,06.

Pe locul 5 în topul celor mai proaste licee din Brașov se află Colegiul Tehnic de Transporturi, unde rata de promovare a fost 9,84%. Deși liceul a înregistrat rezultate dezastruoase, cea mai mare medie a fost 8,11, în total promovând 19 elevi din 193. Ceilalți care au fost admiși au avut note între 6,15 și 6,9.

Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Feldioara este pe locul șase în clasament, având rata de promovare de 13,16%. REZULTATELE la BACALAUREAT 2012 arată că cel mai bun elev din acest liceu este Siscalo Loredana, care a luat 7,85, aceasta fiind urmată de Tomovici Ramona Ionela, cu media 7,55 și Orza Constantin Raul, cu 7,26. În afara de cei trei, încă doi elevi au reușit să promoveze examenul, cu medii de 6,45 și 6,35.În total s-au înscris 38 de elevi.

La Colegiul Tehnic „Transilvania” din Brașov a fost o rată de promovare de 13,24%, unde cinci elevi au obținut note peste 7, cea mai mare fiind 7,86. Din totalul de 204 de elevi înscriși, doar 27 au promovat.

Cu o rată de promovare de 13,59%, Colegiul Tehnic „Remus Radulet” se află pe locul 9 în acest top. Nota maximă obținută a fost 7,81, iar numărul elevilor care au promovat examenul a fost 14, cu medii între 6 și 7. Rata de promovare a fost 13,59%.

Pe ultimul loc în topul celor mai proaste licee, de altfel acesta fiind și cel mai bun dintre ele, a fost Colegiul Tehnic „Maria Băiulescu”, cu o rată de 17,91%. Din cei 134 de elevi înscriși, 24 au luat examenul, după ce au fost afișate REZULTATELE la BACALAUREAT 2012. Un singur elev a obținut medie peste 8 (8,23), iar șapte elevi au luat note între 7 și 8.

REZULTATELE finale la BACALAUREAT 2012 vor fi afișate pe data de 13 iulie, după rezolvarea contestațiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi