Rezultate titularizare în București: Câți candidați au obținut nota 10

Rezultate titularizare în București: Câți candidați au obținut nota 10
Publicat: 23/07/2019, 14:25

Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București, 10,74% dintre candidați au luat note peste 9, în vreme ce, la polul opus, 16,84% dintre candidați au obținut note sub 5.

Cei mai mulți dintre candidați au obținut note peste 7, respectiv procentul de 52,16%, arată primele rezultate.

Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București, 11 candidați au reușit să obțină nota 10 în cadrul probei scrise a examenului de titularizare în Capitală, la polul opus aflându-se un număr de 8 candidați, care au obținut note mai mici de 1,50.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București au mai menționat că 13 candidați au obținut note între 1,50 si 2.00 și 26 candidați au avut note între 2.00 și 2.50.

Totodată, din totalul de 1.871 lucrări evaluate, patru lucrări au fost anulate. De asemenea, 237 de candidați s-au retras în timpul susținerii probei.

Contestațiile pot fi depuse tot marți, până la ora 21.00, dar și miercuri până la ora 15.00, la sediile inspectoratelor școlare județene.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în data de 31 iulie.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, în data de 1 august va avea loc repartizarea posturile didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice: cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul național și au obținut minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular, respectiv cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii 6 ani și care au promovat examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase