Români „UMILIȚI” de un angajat al serviciului neozeelandez de migrare și trimiși înapoi în România

Români UMILIȚI de un angajat al serviciului neozeelandez de migrare și trimiși înapoi în România
Publicat: 09/10/2012, 11:47
Actualizat: 11/02/2019, 22:12

Un cuplu de români afirmă că au fost „umiliți” de către un angajat al Serviciului de Imigrație din Noua Zeelandă (INZ) pe aeroportul din Auckland, după care au fost trimiși înapoi acasă cu avionul, relatează postul național neozeelandez de televiziune TVNZ în pagina electronică de marți.

Veronica Lazarovici și soțul ei Mădălin Vânătoru, care au sosit în Noua Zeelandă pe 22 septembrie, în loc să treacă ușor de controlul vamal, așa cum se așteptau, au fost chestionați de INZ. Lazarovici afirmă că plănuia să studieze în Noua Zeelandă și că întocmise o listă cu destinații turistice pe care dorea să le viziteze, însă Serviciile de Imigrație au luat acestă decizie suspectând cuplul că se află în căutarea unor locuri de muncă ilegale în țară, urmărind să nu se mai întoarcă în România, potrivit TVNZ.

Lazarovici a declarat pentru post că, în timp ce aștepta să fie chestionată, a fost „șocată” să audă un ofițer din cadrul Serviciului Vamal spunând „ajunge cu românii”. Ea subliniază că li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Noii Zeelande, în opinia sa, exclusiv din cauza „rasei”. „Soțul meu și cu mine suntem amândoi români. Este clar că acest comentariu ne viza pe noi”, a continuat românca.

Un purtător de cuvânt al agenției a cerut scuze cuplului pentru comentariul „deplasat”, care, în opinia acestuia a fost „te rog nu îmi mai trimite alți români”, ci nu „ajunge cu românii”. El a precizat că problema a fost „integral investigată” și s-a conchis că un ofițer a făcut către un coleg un „comentariu nepotrivit”, „care a fost auzit și interpretat greșit”, un lucru cu atât mai regretabil cu cât „a fost făcut în auzul publicului”.

Cei doi români nu au ieșit în afara aeroportului din Auckland, precizează postul de televiziune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase