România, a doua țară din Europa privind mortalitatea din cauza Covid-19. Care sunt țările cu un număr foarte mic de decese

România, a doua țară din Europa privind mortalitatea din cauza Covid-19. Care sunt țările cu un număr foarte mic de decese
FOTO - ilustrativ: Alexandra Pandrea
Publicat: 21/10/2020, 02:49

În cea mai recentă raportare a Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, cea de marți, 20 octombrie, România are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 4,5 la 100.000 de locuitori. Doar situația din Cehia este mai gravă, acolo unde rata este de 7,1. Astfel, țara noastră este a doua din Europa în ceea ce privește mortalitatea din cauza Covid-19.

Pe locul trei se află Spania, cu o rată a deceselor la 14 zile de 3,8, urmată de Ungaria și Belgia.

În schimb, sunt și țări europene cu un număr foarte mic de decese. În Finlanda și Estonia, rata este de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Cea mai populată țară europeană, Germania, înregistrează o rată de 0,3, iar Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în primul val, are o rată de 1.

Încă 3.400 cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Record de pacienți la ATI. Care este bilanțul deceselor

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă 3.400 de cazuri noi de coronavirus în România. La ATI sunt internați 768 de pacienți, un adevărat record negativ. 65 de persoane au decedat, răpuse de COVID-19, de la ultima raportare.

Până pe 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Raed Arafat, despre posibilitatea ca România să fie în situația Italiei: „Nu suntem acolo. Putem suplimenta cu încă 400 de paturi de ATI”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că autoritățile se așteptau la creștere numărului de cazuri COVID-19, însă nu se așteptau să fie atât de mare.

În același timp, doctorul este de părere că în secțiile ATI se poate face o suplimentare de încă 400 de paturi, astfel încât România să nu ajungă în situața Italiei – „Oamenii au circulat cum au vrut”, a punctat șeful DSU în cursul serii de marți, 20 octombrie.

Raed Arafat susține că unul dintre factorii care a dus la creșterea numărului de cazuri COVID-19 din România este vidul legislativ, perioadă în care autrotățile nu au mai avut pârghiile legale de impunere a măsurilor de prevenție și de sancționare a celor care nu le respectă.

Ministerul Sănătății suplimentează locurile la ATI în spitalele din București, pentru cazurile de Covid-19. Cum vor fi repartizate peste 100 de paturi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, au decis, marți, în urma unei evaluări, suplimentarea locurilor la ATI în spitalele din București pentru bolnavii de Covid-19. În plus, „Floreasca” și „Sf. Ioan” au fost desemnate spitale suport COVID pentru ATI. Află cum vor fi repartizate peste 100 de paturi!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA