România, afectată de un ciclon. Cod galben și portocaliu de ninsori și intensificări ale vântului

România, afectată de un ciclon. Cod galben și portocaliu de ninsori și intensificări ale vântului
Publicat: 18/04/2017, 15:19

„Temperaturile în această perioadă, în medie, vor fi cuprinse 3 și 12 grade, când ar trebui să avem între 14 și 21 de grade Celsius. Noaptea de vineri spre sâmbătă va fi cea mai rece, cu temperaturi negative în jumătatea de nord a țării, dar și în sud, cu valori în depresiuni care vor scădea până la -8 grade Celsius, dacă nu chiar și mai puțin. Acest ciclon s-a generat în Europa Centrală, a coborât spre Mediterană, iar în următoarele zile va traversa balcanii și va ajunge în bazinul Mării Negre. În plus, o masă de aer foarte rece, de origine arctică, a ajuns peste partea central-nordică a continentului și va fi trasă în următoarele zile de acest ciclon spre sud-estul continentului”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Huștiu, meteorolog de servicu al ANM.

Avertizarea de COD GALBEN va fi valabilă până vineri, la ora 10:00, iar fenomentele vizate sunt precipitații abundente, ninsori și strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului. Potrivit ANM, în intervalul menționat precipitațiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului și cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și local, îndeosebi în regiunile sudice și centrale, viteza la rafală va depăși 50…55 km/h.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații mai ales în sudul, centrul și estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) și în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. În restul țării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova și pe arii mai restrânse în Maramureș, Transilvania și trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h.

Avertizarea de COD PORTOCALIU va fi valabilă până vineri, la ora 06:00, iar fenomentele vizate sunt ninsori abundente, viscol în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului. Zonele afectate vor fi zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului. Potrivit ANM, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 m.

Miercuri, în Carpații Meridionali și Orientali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h și peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea și reducând vizibilitatea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?