Românii au cucerit două medalii de aur și patru de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Românii au cucerit două medalii de aur și patru de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori
Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două de aur și patru de argint la cea de-a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 21 - 26 iunie, informează Ministerul Educației.
Publicat: 26/06/2013, 18:24
Actualizat: 05/02/2019, 11:11

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două de aur și patru de argint la cea de-a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 21 – 26 iunie, informează Ministerul Educației.

Medaliile de aur au fost obținute de Laurențiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a/ Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) și de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică din București). Practic, cei doi olimpici au repetat performanța de anul trecut, când au fost laureați tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurențiu Ioan Ploscaru s-a clasat și de această dată pe primul loc, la individual, grație punctajului maxim obținut.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Pașa (clasa a VIII-a/ Colegiul Național din Iași), Filip Ion (clasa a VIII-a/ Școala Gimnazială nr. 56 din București), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/ Liceul Teoretic „Ovidiu” din Constanța) și Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/ Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat prima poziție.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase