ROMÂNII SĂRACI din Italia vor primi O ALOCAȚIE lunară de 780 de euro. Care sunt CONDIȚIILE

ROMÂNII SĂRACI din Italia vor primi O ALOCAȚIE lunară de 780 de euro. Care sunt CONDIȚIILE
Publicat: 22/01/2019, 19:38

Totuși, pentru a beneficia de ajutorul statului italian, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă cel puțin zece ani de reședință în Italia, să dețină o locuință mai ieftină de 30.000 de euro și să nu aibă bunuri mai scumpe de 6.000 de euro, informează Il Sole 24 Ore.

Începând de la 1 aprilie, subvenția va fi acordată pe carduri speciale din circuitul poștei italiene, iar banii trebuie să fie cheltuiți în termen de o lună prin plata cu cardul aferent. Doar o sută de euro se pot încasa în numerar și sunt excluse și o serie de cheltuieli precum jocurile de noroc.

Legea prevede și pedepse pentru cei care spera că pot face bani ușor pe seama statului italian. Cei care vor minți, pentru a beneficia de acest ajutor, riscă între 2 și 6 ani de închisoare.

Cei care vor primi aceste ajutoare vor fi încurajați să își caute un loc de muncă și nu vor avea voie să refuze decât două oferte. Autoritățile italiene discută și despre posibilitatea ca beneficiarii subvențiilor să facă și muncă în folosul comunității în schimbul banilor.

ROMÂNII SĂRACI din Italia vor primi O ALOCAȚIE lunară de 780 de euro

Acest ajutor este o promisiune din campania electorala a actualilor guvernanți care se adresa inițial doar italienilor. Totuși, autoritățile de la Roma au decis să extindă dreptul asupra tuturor cetățenilor, după ce au fost acuzați de discriminare. Potrivit estimărilor oficiale, cinci milioane de persoane trăiesc sub pragul sărăciei în Italia.

Foto: Hepta