Romii votează Ponta. Dorin Cioabă: Putem controla votul lor

Redactor:
Liviu Dadacus
Romii votează Ponta. Dorin Cioabă: Putem controla votul lor
Președintele PADR, Dorin Cioabă, a precizat, luni, după ce a semnat cu UNPR protocolul de susținere a lui Victor Ponta, că acesta va beneficia de câteva sute de mii de voturi ale romilor, care așteaptă să le indice pe cine să voteze, votul lor putând fi contrololat, întrucât există centralizări.

Președintele PADR, Dorin Cioabă, a precizat, luni, după ce a semnat cu UNPR protocolul de susținere a lui Victor Ponta, că acesta va beneficia de câteva sute de mii de voturi ale romilor, care așteaptă să le indice pe cine să voteze, votul lor putând fi contrololat, întrucât există centralizări.

Întrebat, după semnarea protocolului cu UNPR, câte voturi îi va aduce PADR lui Victor Ponta, Cioabă a precizat că formațiunea sa are peste 150.000 de membri, dar există și romi care colaborează cu această formațiune și care așteaptă mesajul său pentru a le indica un candidat cu care să voteze.

„Foarte mulți oameni în comunitățile de romi sunt în colaborare, așteaptă mesajul meu pentru a indica unul dintre candidații pentru Președinție. Noi putem să spunem că estimăm undeva la câteva sute de mii de voturi care vor veni de la comunitatea de romi. (…) Foarte multe voturi vor veni din afară, multe comuniăți de romi sunt în Spania, Italia, avem cu ei legături, fac parte din organizația noastră”, a arătat Cioabă.

„Așa că, mesajul meu, cred că putem să spunem că romii pot să facă diferența între candidați”, a subliniat Cioabă.

Înrebat dacă romii sunt mai disciplinați la vot decât restul populației și dacă sunt mai ușor de controlat, astfel încât să se știe cam pe câte voturi mizează, Cioabă a răspuns că în comunitățile mari există centralizări ale romilor, existând astfel posibilitatea ca numărul voturilor date de aceștia să fie verificat după alegeri.

„În localitățile unde există comunități mari de romi putem să controlăm lucrul acesta, pentru că avem liste acolo, știm numărul de romi, se poate verifica în urma alegerilor. Deci, noi avem o astfel de centralizare unde sunt comunități mari. Unde sunt familii răsfirate, nu putem să avem”, a spus Cioabă.

El a mai arătat că protocolul semnat cu UNPR prevede și desemnarea, în 2016, la alegeri, de candidați pe listele UNPR, în localitățile în care există comunități mari de romi.

Cioabă a mai declarat că în primăvară a discutat și cu Elena Udrea despre încheierea unui astfel de protocol care, însă, nu a mai avut loc întrucât liderul PMP.

„Este adevărat că în primăvară am purtat niște discuții cu doamna Elena Udrea legat de un protocol. Domnia sa, la data aceea, s-a arătat interesată să colaboreze cu comunitatea de romi, era chiar entuziasmată, să spunem așa, că ea de mult dorea să ajute comunitatea. (…) După aceea, acest protocol nu s-a mai finalizat pentru că am văzut că a fost, să zicem așa, o lipsă de seriozitate din partea sa. Ne-a tot amânat, spunea că la un moment dat o să pună un candidat de-al nostru pe listele lor, nu s-a întâmplat nici acest lucru și atunci noi suntem niște oameni de bun simț și înțelegem când cineva te refuză”, a afirmat Cioabă.

Cioabă a arătat că a adresat oferta PADR de colaborare „tuturor”, inclusiv PNL, însă nimeni, în afară de UNPR, nu a agreat să și semneze.

El a arătat că PADR nu a semnat cu PSD un asemenea protocol întrucât acolo există o înțelegere mai veche cu Partida Romilor.

Autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, a anunțat, vineri, că Partidul Alianța Democrată a Romilor (PADR), „primul partid politic al romilor”, a fost înregistrat, existând o sentință definitivă în acest sens de la Tribunalul București.

Tags:
Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide