Rusia, China și Iran desfășoară EXERCIȚII MILITARE comune în Golful Oman: „Manevrele vor injecta energie pozitivă la stabilitate și pace”

Rusia, China și Iran desfășoară EXERCIȚII MILITARE comune în Golful Oman: „Manevrele vor injecta energie pozitivă la stabilitate și pace”
Sursă Foto - Profimedia
Publicat: 15/03/2023, 10:53

Ministerul chinez al Apărării a anunțat, miercuri, că Rusia, China și Iran desfășoară exerciții comune ale forțelor lor navale în Golful Oman, în perioada 15-19 martie. 

Rusia, China și Iran desfăşoară exerciţii comune ale forţelor lor navale în Golful Oman, în perioada 15-19 martie, a anunţat miercuri ministerul chinez al Apărării.

Acesta a precizat că manevrele vor consolida ”cooperarea practică” între forţele navale ale celor trei ţări, informează Agerpres.

Totuși, aceste manevre nu sunt stabilite de anul acesta, astfel, încă din 2021 au fost desfășurate astfel de exerciții de către Rusia și Iran.

„Au ca scop cooperarea practică”

„Forţele navale ale Chinei, Iranului şi Rusiei vor efectua manevre navale la care va participa distrugătorul chinez Nanning.

Manevrele au ca scop să aprofundeze cooperarea practică între forţele navale ale ţărilor participante pentru a demonstra voinţa şi capacitatea acestora de a apăra în comun securitatea maritimă”, se arată în comunicatul ministerului chinez.

Comunicatul mai menţionează că manevrele ”vor injecta energie pozitivă la stabilitatea şi pacea regionale”.

În 2022, cele trei ţări au realizat exerciţii similare în aceeaşi zonă, în cadrul cărora au fost efectuate tiruri de artilerie împotriva unor obiective navale, manevre tactice comune şi misiuni de căutare şi salvare pe mare.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase