Ryanair cere limitarea vânzărilor de alcool în aeroporturi

Ryanair cere limitarea vânzărilor de alcool în aeroporturi
Publicat: 19/06/2018, 01:22
Actualizat: 25/03/2019, 20:53

Propunerea vine după un incident care a avut loc duminică, în timpul unui zbor între Dublin și Ibiza. Aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul Beauvais-Tillé din Paris, după ce trei pasageri beți făceau scandal. Avionul a aterizat la Paris, iar cei trei au fost reținuți de Poliție.

Ryanair a motivat această decizie prin intermediul unui comunicat: „Este responsabilitatea aeroporturilor să introducă aceste măsuri preventive pentru a împiedica consumul excesiv de alcool și problemele pe care le creează, nu să permită pasagerilor să bea excesiv înaintea zborurilor”. Compania aeriană a propus interzicerea vânzării de alcool în aeroporturi înainte de ora 10.00.

Ryanair consideră inacceptabil ca aeroporturile să scoată profit din vânzările de băuturi alcoolice și să lase companiile aeriene să se descurce cu problemele create de pasageri.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Dublin a declarat pentru BBC că măsurile cerute de Ryanair sunt draconice și vor afecta în mod negativ un număr foarte mare de pasageri, din cauza unui incident izolat.Compania a menționatcă vânzările de alcool din timpul zborurilor lor sunt foarte mici, întrucât sunt realizate pe distanțe scurte, iar personalul este instruit să se descurce cu problemele legate de consumul de alcool al pasagerilor.

Ryanair este cea mai mare companie low-cost din Europa, cu un volum de 130 de milioane de pasageri anual și peste două mii de zboruri zilnice între 215 aeroporturi din Europa și Africa de Nord.