S-a aflat cine a găsit arma furată acum patru luni din unitatea militară din Mamaia Sat: „A dat cu piciorul şi a observat cureaua”

S-a aflat cine a găsit arma furată acum patru luni din unitatea militară din Mamaia Sat: „A dat cu piciorul şi a observat cureaua”
Sursa FOTO: replicaonline.ro
Publicat: 14/07/2022, 18:42

S-a aflat, în sfârșit, cine este persoana care a găsit, după patru luni, arma furată de la o santinelă care păzea unitatea militară din Mamaia Sat. Este vorba chiar despre militarul căreia i-a fost sustrasă. Dezvăluirea a fost făcută de procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.  

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat faptul că pe 5 iulie au fost găsite pistolul-mitralieră şi muniţia furate de la santinelă.

„Arma a fost găsită chiar de militarul căreia i-a fost sustrasă, se afla la o distanţă de aproximativ 200 de metri de unitatea militară, la marginea unui drum, ascunsă sub o saltea abandonată în zonă. Militarul a fost audiat şi a susţinut că, întâmplător, când se întorcea de la o altă unitate unde îşi desfăşura activitatea a observat această saltea, a dat cu piciorul şi a observat o parte a armei, cureaua mai exact. Apoi a ridicat salteaua, a găsit arma, şi-a anunţat colegii, după care organele de Poliţie, care au fost la faţa locului şi au identificat arma, care se află într-o stare avansată de degradare. A fost recuperată şi muniţia, în totalitate”, a declarat Viorel Teliceanu, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cum s-a petrecut evenimentul

Un pistol mitralieră şi muniţie au fost furate, în 19 martie, de la un militar aflat în postul de pază de la o unitate din Mamaia Sat, iar apoi agresorul a fugit, sărind gardul.

Militarul de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

“O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii”, anunţa atunci Ministerul Apărării.

Atacatorul nu a fost prins nici până astăzi, deși polițiștii constănțeni au instituit filtre în tot județul în încercarea de a da de urma sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase