S-a dat STARTUL la înscrieri pentru calătoriile GRATUITE cu trenul prin Europa. Câte LOCURI sunt disponibile pentru tinerii ROMÂNI

S-a dat STARTUL la înscrieri pentru calătoriile GRATUITE cu trenul prin Europa. Câte LOCURI sunt disponibile pentru tinerii ROMÂNI
Publicat: 29/11/2018, 15:37

Peste 12 000 de tineri în vârstă de 18 ani, dintre care aproape 450 din România, vor călători gratuit cu trenul anul viitor în Uniunea Europeană (UE) până la 30 de zile prin Programul „DiscoverEU”. Ajuns acum la a doua ediție, programul a fost inclus de eurodeputatul Siegfried Mureșan în bugetul UE pentru anul 2018.

„Programul «DiscoverEU» a fost lansat anul acesta în urma unei finanțări de 12 milioane de euro pe care am solicitat-o, în calitate de negociator-șef al Parlamentul European, din bugetul UE 2018. În prima ediție a acestui proiect, 15.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 600 de tineri din România, au călătorit gratuit cu trenul vara aceasta în țările membre UE. Datorită succesului înregistrat, am hotărât să lansăm astăzi o nouă sesiune de înscrieri pentru ca 12.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 450 de tineri din România, să poată călători gratuit și anul viitor”, a declarat Siegfried Mureșan, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Eurodeputatul a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care îi încurajează pe tineri să se înscrie.

Înscrierile pentru a beneficia de un permis de călătorie prin Programul „DiscoverEU” au loc în perioada 29 noiembrie – 11 decembrie 2018 pe platforma online de înscrieri.

Se pot înscrie la Programul „DiscoverEU” tinerii care au 18 ani la data de 31 decembrie 2018 (adică sunt născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2000, inclusiv) și care dețin cetățenia uneia dintre țările membre ale Uniunii Europene.

Cei 12.000 de câștigători vor beneficia de un bilet gratuit de tren de până la 30 de zile cu care pot călători în Uniunea Europeană în perioada 15 aprilie – 31 octombrie 2019. Tinerii pot călători individual sau în grup de maximum 5 persoane, în funcție de modalitatea în care aleg să se înscrie la program.

„O călătorie prin Europa este o experiență unică ce va schimba complet perspectiva tinerilor despre ce școli vor să urmeze, ce abilități să dobândească pentru a avea succes în carieră, ce limbi vor să studieze la universitate. În plus, 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, așadar, acest program reprezintă un plus pentru viitoarea carieră a tinerilor participanți”, a mai afirmat Mureșan.

Programul DiscoverEU încearcă să se opună sentimentului de populism și să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai ușor la schimburile culturale.

Liderul partidului Partidului Popular European Manfred Weber esteinițiatorul acestei idei și cel care a introdus proiectul în Parlamentul European.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase