Salariul Cristinei Neagu de la CSM București, motiv de nemulțumiri: „E exagerat și e din bani publici”

Salariul Cristinei Neagu de la CSM București, motiv de nemulțumiri: E exagerat și e din bani publici
Salariul Cristinei Neagu de la CSM București, / Sursă Foto: YouTube
Publicat: 30/12/2021, 15:57
Actualizat: 30/12/2021, 16:02

Handbalista Cristina Neagu și-a prelungit de curând contractul cu CSM București, iar evenimentul a atras din nou comentarii în spațiul public. Radu Voina, fost selecționer al naționalei României, este de părere că salariul sportivei este unul exagerat, având în vedere că este din bani publici.

Neagu a semnat pentru o înțelegere de încă două sezoane la CSM București.

Potrivit Digisport, sportiva ar primi un salariu de aproximativ 20.000 de euro pe lună (în vechea înțelegere câștiga 17.500 de euro).

După parafarea înțelegii au și apărut discuțiile în spațiul public, iar unul dintre cei care și-au exprimat un punct de vedere este Radu Voina, fost selecționer al naționalei României de handbal feminin.

„De vină nu e cel care cere, e cel care dă. Cunoscând lumea handbalului, eu consider că e exagerat salariul, dar e părerea mea, care contează mai puțin.

Având în vedere că e din bani publici, e puțin exagerat. România plătește cele mai mari salarii din lume la handbal” – Radu Voina, la Digisport.

Potrivit sursei citate, Neagu ar fi jucătoarea de handbal cu cel mai mare salariu din lume, depășind-o pe Eduarda Amorim, de la Rostov, care are 18.500 de euro pe lună.

Neagu evoluează la CSM București începând din 2017. Alexandrina Barbosa (Bistrița) este a doua în ierarhia salariilor din campionatul intern, cu o remunerație de 15.000 de euro pe lună.

Cristina Neagu: Merit fiecare euro din acel salariu

Referindu-se la discuțiile din spațiul public, Cristina Neague afirma (în luna aprilie a acestui an) că merită fiecare euro pe care-l primește din salariul de la CSM București și că nu este treaba ei de unde vin banii la clubul din Capitală.

„Ştiu că există această discuţie, se vorbeşte despre salariul meu. M-a deranjat lucrul ăsta la început. A fost o chestiune destul de stresantă. Nu e neapărat treaba mea de unde vin banii clubului.

Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici.

Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici” – spunea Cristina Neagu la acel moment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase