Salvare inedită în Turcia! Un câine polițist a ajutat la scoaterea unei pisici rănite de sub dărâmăturile unui bloc din Izmir

Salvare inedită în Turcia! Un câine polițist a ajutat la scoaterea unei pisici rănite de sub dărâmăturile unui bloc din Izmir
Pisică rănită, prinsă 33 de ore sub dărâmăturile unui bloc din Izmir, salvată de un câine poliţist (FOTO: Twitter/Burak Dogan)
Publicat: 01/11/2020, 11:14
Actualizat: 01/11/2020, 11:29

O pisică rănită, care a stat 33 de ore sub dărâmăturile unui bloc din Izmir, în Turcia, a fost salvată de un câine poliţist. Acțiunea inedită de salvare a avut loc în Bayrakli, un cartier al oraşului Izmir, potrivit Digi 24.

Un cutremur cu magnitudinea estimată inițial la 7 și apoi revizuită la 6,6 pe scara Richter s-a produs, vineri, în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia, au anunţat centrele seismologice locale şi internaţionale. Imediat, ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat pe Twitter că șase clădiri s-au prăbușit în două districte din provincia Izmir.

Cutremurul care a zguduit Turcia și Grecia: cel puțin 37 de morți au fost raportați

Cel puţin 37 de persoane au murit după ce un cutremur puternic a lovit vineri vestul Turciei, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, adăugând că până la 103 supravieţuitori au fost scoşi de sub clădirile prăbuşite, relatează sâmbătă Reuters.

Un total de 885 de persoane au fost spitalizate, dintre care 667 au fost deja externate, a declarat Erdogan în oraşul Izmir, al treilea cel mai mare din Turcia şi unde un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a distrus aproape 20 clădiri şi a declanşat un tsunami.

Mărturia unei românce care a trăit ”pe viu” cutremurul din Turcia: „Au început să se miște toate lucrurile! Oamenii au ieșit în stradă de frica unei replici” (EXCLUSIV)

Bianca Hîncu, o româncă care stuadiază la o universitate turcă din Denizli, Turcia, a declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că seismul a fost resimțit și în orașul său, situat la mai bine de 200 de kilometri de Izmir.

Eu locuiesc la mai bine de 200 de kilometri de Izmir, iar la mine în apartament a început totul să se miște dintr-o dată și m-am panicat. Am citit că și în orașul meu au fost niște clădiri afectate Lustra s-a desprins puțin de tavan. Acum după ce s-a terminat primul cutremur majoritatea a ieșit în stradă, de frica unei replici. (…) A urmat o replică în Aydin, din apropiere de Izmir, de 3,6 și sunt 120 de răniți”, a povestit tânăra pentru GÂNDUL.RO.

Ne afectează și pe noi cutremurul catastrofal din Turcia?

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat pentru Gândul.ro că seismul din Turcia și Grecia nu va avea niciun fel de repercusiuni în România. Potrivit specialistului, Turcia are o problemă în ceea ce privește construcțiile clădirilor, chiar dacă seismul a fost unul foarte mare.

Seismele din acea zonă nu au legătură cu țara noastră. Absolut niciuna. Ce pot să spun este că la o asemenea magnitudine, și eu cred că a avut 7 grade, pentru că Turcia are o problemă de raportare, se pot produce pagube foarte mari. Și în 1999, la Izmit, Turcia a raportat că seismul a avut o magnitudine mai mică decât cea reală. Pe de altă parte, Turcia are și o problemă în ceea ce privește construcțiile de blocuri”, a declarat, pentru Gândul.ro, seismologul Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Național de Fizică a Pământului.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult