Salvați Copiii cere ca alăptarea în public să fie permisă și pentru cei mai mari de doi ani

Redactor:
Nicolae Oprea
Salvați Copiii cere ca alăptarea în public să fie permisă și pentru cei mai mari de doi ani
Mai multe pe gandul.info

„În procesul legislativ al Senatului României, se află, din 14 februarie, o propunere legislativă privind alăptarea în spații publice. Salvați Copiii România consideră că acest proiect de lege răspunde nevoii de protecție a mamelor și copiilor lor împotriva oricărei forme de discriminare ori de încălcare a dreptului la hrană al copiilor, sancționând cu amendă evacuarea dintr-un spațiu public a mamei și copilului, interzicerea în orice mod a alăptării sau refuzul de a furniza servicii unei persoane pe motiv că mama își hrănește copilul la sân”, se arată într-un comunicat remis, luni, de Salvați Copiii.

Asociația reclamă însă faptul că proiectul prede protecție doar pentru mamele care alăptează copiii de până la doi ani și solicită Parlamentului să elimine din proiectul de lege această discriminare.

„În forma actuală, propunerea legislativă se adresează exclusiv mamelor care alăptează, în spații publice, copii care nu au împlinit 24 de luni (copil alăptat de până la 24 de luni), lăsând de înțeles că, în sfera de protecție a legii, nu sunt incluse și situațiile când copiii depășesc această vârstă. Pornind de la recomandarea OMS de a fi încurajată hrănirea la sân până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului și dincolo de această vârstă. Salvați Copiii cere Parlamentului României eliminarea discriminării, pe criteriul vârstei copiilor, din proiectul de lege privind alăptarea în spații publice”, se mai arată în comunicatul Salvați Copiii.

Inchide