„Salvați-l pe Aldo, câinele polițist!” Petiția prin care peste 8.000 de cetățeni fac apel la MAI să îi dea o șansă lui Aldo/ Câinele e izolat și sedat fiindcă refuză noul partener, impus după ce instructorul său a ieșit la pensie

„Salvați-l pe Aldo, câinele polițist! Petiția prin care peste 8.000 de cetățeni fac apel la MAI să îi dea o șansă lui Aldo/ Câinele e izolat și sedat fiindcă refuză noul partener, impus după ce instructorul său a ieșit la pensie
Publicat: 06/02/2020, 20:49
Actualizat: 07/02/2020, 10:50

„Poliția Română, IPJ Ialomița, a trecut o săptămână de la despărțirea lui Aldo de cel care i-a fost om timp de 6 ani.

S-au transmis petiții prin e-mail, a fost inițiată o petiție online prin care sunteți rugați să stopați orgoliul unui șef și să dispuneți trimiterea lui Aldo la Țăndărei.

Acel șef n-o să se supere și nici n-o să-și dea demisia pentru că veți repara stresul la care a fost supus câinele polițist.

Am văzut că MAI prezintă cazurile pozitive în care sunt implicate animale ale instituției ori salvate de angajații MAI.

A rezolva acest caz ține tot de faptele bune pe care le fac oamenii MAI.

Petiția online are aproape 8.000 de semnături”, scrie polițistul Gabriel Dobre, instructorul și partenerul câinelui polițist Aldo vreme de 6 ani.

Gabriel Dobre a aflat că, după transferal la IPJ Ialomița, fostul său partener ar fi avut probleme de acomodare cu noul instructor și că cei de la IPJ ar fi decis să îl sedeze, pentru că Aldo a devenit agitat și speriat de noua sa situație. Polițistul pensionat cere șefilor din MAI să îi acorde o șansă lui Aldo și să îi ofere o perioadă de tranziție de la un instructor la altul, pentru a se putea acomoda cu noul partener. Dobre a spus, pentru Gândul.info, că a cerut conducerii IPJ Ialomița să îl viziteze pe câinele polițist pe care l-a crescut în Țăndărei, chiar în curtea sa și cu resursele sale și care a devenit un membru al familiei. Din motive neelucidate, a fost refuzat, iar Aldo a intrat în depresie și, așa cum spun și specialiștii în psihologia canină, poate să ajungă să refuze hrana și chiar să moară de „inimă rea”.

„Astăzi, cu siguranță ai fi alergat prin zăpadă! Astăzi, doar privești, „sechestrat” de 8 zile, fără libertatea de a alege!

Cine vă credeți voi, foștii mei șefi, Dumnezei! Cine vă dă voie să vă răzbunați pe un suflet nevinovat!

Cunoașteți voi, nespecialisti fiind, prin ce traume trece fostul meu partener de nu mă lăsați să-l văd?

Cu siguranță că răzbunarea voastră era fără margini, daca v-ați permis să mă sancționați cu doua zile înainte de încetarea raporturilor de serviciu!

Singurul lucru de care îmi pare rău, după o cariera în acest sistem, este ALDO!”, mai scrie Gabriel Dobre.

Iată textul integral al petiției care poate fi semnată aici:

„Un polițist din Țăndărei se pregătește de pensionare și trebuie să „predea” la inspectorat câinele de serviciu, partenerul lui. Mai jos, „problema” prietenului, partenerului om: „Despărțirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte!

Și ca totul să fie împotriva mea și suferința câinelui mai mare… a fost predat la reședința de județ și nu la padocul subunității (Poliția Țăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locație!. Și asa, Aldo a ajuns la Slobozia deși la Poliția Țăndărei exista padoc. Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuși acomodarea cu noul coleg! Pai… ce performanță sa ceri câinelui? Ca și alți câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obișnuit – padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p.

Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l dorește și pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege și a ajuns sclav!” Stimabili șefi ialomițeni, dacă la Țăndărei este loc amenajat pentru câinii polițiști iar Petruș Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutați bietul animal?

Vă cerem respectuos ca ALDO sa ajungă în padocul unde a stat până acum și să poată fi alaturi de polițistul care l-a îngrijit pentru a avea o acomodare mai ușoară.

Este bine cunoscut faptul că despărțirea de cel care i-a fost partener provoacă animalului o suferință foarte mare care poate duce până la refuz de hrană și îmbolnăvire.În plus, locația unde a fost transferat ALDO, padocul Poliției Slobozia, este una improprie pentru un animal de talia lui. Având în vedere ca la Poliția Țăndărei dețineți locuri suficiente, dar și pentru a curma o suferință inutilă a unui animal, se impune întoarcerea lui ALDO la Poliția Țăndărei unde va putea fi ajutat de politistul pensionar Dobre Petrus Gabriel sa se acomodeze cu noul partener.

Este ușor să fim OAMENI!”

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Oana Lis, diagnosticată cu o boală teribilă. „Mi s-a părut ceva ciudat și am mers...
Horoscop marți, 28 martie 2023. Zodia care are probleme cu banii