SANCȚIUNI. Nereguli la terasele și cluburile bucureștene, pe fondul măsurilor impuse în starea de alertă

Publicat: 20/06/2020, 14:57
Actualizat: 06/04/2021, 20:54

Autoritățile au găsit nereguli la terasele, cluburile, barurile și restaurantele din Capitală, în cadrul unor verificări făcute vineri. Activitatea unei firme a fost suspendată, iar alte 16 au fost amendate, pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă.

Amenzile au fost date în cadrul unei verificări făcute vineri de polițiști, împreună cu angajați ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și comisari ai Comisariatului Pentru Protecția Consumatorilor.

Controlul a vizat respectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și respectarea altor acte normative în vigoare.

Un local a fost închis pentru 30 de zile

Au fost verificate 56 de firme, iar echipele mixte de control au aplicat 16 sancțiuni în valoare de peste 143.000 de lei, iar la o societate comercială activitatea a fost suspendată pentru 30 de zile pentru încălcarea normelor din domeniul sănătății publice.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate și pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor precum și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice.
Aceste controale vor continua și la alte localuri și se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite.

Autoritățile anunță că astfel de controale vor fi efectuate și în zilele următoare.

Și secretarul de Stat Raed Arfat a atras atenția asupra pericolului neregulilor de la terase sau cluburi, menționând că vor fi controale care să se asigure de respectarea normelor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri. Weekendurile au devenit cu mai mare risc, oamenii se duc la cluburi, la terase. Am văzut poze, se vede clar că sunt mai mulți oameni care nu sunt din aceeași familie așezați la o singură masă. Îmi pare rău, dar vor fi controale în această perioadă”, a afirmat Raed Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase