SAR SIGURANȚELE la autobuzele turcești abia cumpărate de Primăria Capitalei: E DE LA FRIG

SAR SIGURANȚELE la autobuzele turcești abia cumpărate de Primăria Capitalei: E DE LA FRIG
Publicat: 01/12/2018, 16:52

Surse din Societatea de Transport București (STB, fostă RATB) au precizat pentru Mediafax că un autobuz nou, achiziționat recent de Primăria Capitalei, marca Otokar, a avut, sâmbătă probleme în trafic, după ce „i-a sărit siguranța generală din cauza frigului”.

Au început să sară siguranțele la autobuzele turcești cumpărate de Primăria Capitalei

După ce a fost schimbată, autobuzul a plecat pe propulsia proprie și nu tractat de mașina de intervenții a STB.

Societatea a rezolvat și problema șoferilor care se plângeau că dârdâie în cabinele noilor autobuze: șoferii încă nu se descurcă cu setările vehiculului.

„Au fost semnalate și diferențe de temperatură înregistrate în habitaclul șoferilor sau în salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că șoferii nu sunt încă familiarizați cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la același nivel, altfel apar dereglări și diferențe între salon și habitaclu. Șoferii au fost reinstruiți cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme,” promite conducerea STB, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei a achiziționat în acest an 400 de astfel de autobuze, valoarea investiției fiind de 100 de milioane de euro. Autobuzele au fost prezentate recent pe Facebook de primarul general, Gabriela Firea.

„În sfârșit, pe străzile Capitalei vor circula autobuze noi și moderne, care vor asigura bucureștenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achiziționate de Primăria Capitalei și predate STB SA, vor ieși în trasee începând cu data de 1 decembrie. Noile autobuze sunt dotate cu aer condiționat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri și beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior”, a declarat Firea.

Foto: Andrei-Vlad Rizea/ Facebook