Sătenii din Beiu i-au reclamat lui Ponta că nu au fost anunțați de viitură. Reacția lui Ponta, la adresa un director de la Ape: Ia, că îl verific acum!

Sătenii din Beiu i-au reclamat lui Ponta că nu au fost anunțați de viitură. Reacția lui Ponta, la adresa un director de la Ape: Ia, că îl verific acum!
Publicat: 22/04/2014, 13:17
Actualizat: 11/02/2019, 19:39

Ei au acuzat faptul că singurele informații primite legate de situația râurilor au fost cele prin intermediul presei, primarul fiind „la pescuit”.

Localnicii i-au mai spus că se tem de faptul că, prin construirea digului, apele se vor revărsa spre alte zone ale localității, spunând că așa s-a întâmplat după ce în comuna Brânceni a fost construit un dig care a direcționat acum apele spre Beiu.

„Doamnă, hai să nu moară și capra vecinului !”, i-a spus Dragnea unei femei care reclama acest lucru, asigurând-o în același timp că, prin construirea unui dig la Beiu, nu vor fi inundate alte case.

El a admis că digul trebuia construit mai demult, în anii anteriori, Ponta adăugând: „Așa este românul, după prima greșeală nu învață, trebuie să vină și a doua”.

Localnicii au mai reclamat faptul că traficul de autovehicule grele a fost deviat de la Alexandria spre satul lor, iar trepidațiile produse de mașini le-au stricat casele.

„Ne-a terminat casele. Această șosea nu este omologată pentru trafic greu”, au afirmat aceștia, Dragnea răspunzându-le că nu este deviat traficul greu, ci că „este o restricție de tonaj care, din păcate, nu este respectată”.

Ponta i-a asigurat că în această săptămână îl va trimite pe „șeful de la Drumuri” pentru a rezolva problema.

Ponta, după ce un sătean din Beiu i l-a reclamat pe un director de la Ape: Ia, că îl verific acum!

Un localnic din satul Beiu (Teleorman) i-a spus premierul Victor Ponta că „un director” din cadrul direcției județene de ape, responsabil și cu localitatea sa, nu își îndeplinește atribuțiile, șeful Guvernului asigurându-l că îl va „verifica” pe director și că acesta va fi demis dacă este vinovat

Săteanul i-a spus lui Ponta că persoana respectivă „stă de 35 ani numai acasă” deși ocupă postul de director, Ponta răspunzându-i: „De 35 de ani este director ? Ăsta care răspunde de aici ? Ia, că îl verific acum și poate îl lăsăm de tot acasă. Acum, când merg la prefectură, îl verific. Îl «promovăm» acasă. Mai dăm pe unul afară, că, dacă nu dăm afară, nu înțeleg”.

Premierul Ponta și vicepremierul Dragnea au ajuns marți dimineața la Beiu și s-au urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate.

Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig și alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea și Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârșitul lunii august, au anunțat premierul Ponta și vicepremierul Dragnea, aflați în statul Beiu din Teleorman.

Cei doi au ajuns marți dimineața la Beiu și s-au urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate.

Bilanțul inundațiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea și Câinelui și a afluenților acestora arată că 131 de case au fost inundate în localitățile Tătărăștii de Jos, Necșești, Ciolănești, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobrotești, Siliștea Gumești și Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curți și 685 de anexe gospodărești, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri județene și doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podețe.

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, un număr de 30 de persoane erau izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni.

Avertizarea cod roșu de inundații din Teleorman a fost ridicată, iar până marți, la ora 18.00, rămân sub avertizare cod portocaliu râul Neajlov, în județul Giurgiu, râurile Călmățui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomița și Pârâul Câinelului, pe sectoarele din județele Teleorman, Giurgiu și Ialomița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii