Scene revoltătoare la un spital din Reşiţa! Pacienții sunt nevoiți să își facă singuri curat în saloane. Care este motivul

Scene revoltătoare la un spital din Reşiţa! Pacienții sunt nevoiți să își facă singuri curat în saloane. Care este motivul
Sursa FOTO: Captură Facebook/ Caracter ilustrativ
Publicat: 03/04/2023, 12:50

Scene revoltătoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa! O pacientă îşi face singură curat în salonul în care este internată deoarece de mai multe zile nicio infirmieră nu a mai trecut pe acolo, iar pacienţii sunt ajutaţi de medici şi asistente, sau se descurcă pe cont propriu, ca această femeie.

Scenele revoltătoare au fost filmate în Secția de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă din Reşiţa, unde o femeie de 92 de ani a pus mâna pe mătură și a făcut curat în salon în locul infirmierelor care sunt în concediu din cauza epuizării și a lipsei de personal.

Aceeași situație se repetă şi în salonul alăturat, unde un bărbat este nevoit să aibă grijă de tatăl său. De zile întregi, acesta petrece ore bune la căpătâiul bolnavului care nu se poate deplasa singur. Bărbatul face curat în salon, îl ajută cu menajul şi a învăţat să schimbe chiar şi plosca.

Problemele persistă aici de aproximativ un an, potrivit radioreșița.ro, adică de când unitatea a rămas iniţial cu trei şi apoi cu două infirmiere, la 30 de paturi, deşi în statul de funcţii pentru acest compartiment apar nouă infirmiere si îngrijitoare.

Mai mult, zeci de adrese au fost făcute de cadrele medicale din această secţie către conducerea spitalului însă nici până astăzi, nu au primit răspuns, ne-au transmis surse din spital. S-a ajuns în această situaţie pentru că o infirmieră a intrat în concediu medical, iar alta a avut nevoie de zile libere din cauza extenuării, pacienţii fiind obligaţi să se descurce singuri.

În continuare la Spitalul din Resița, pacienţii internati fie sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele, fie o fac medicii din propriul buzunar, confirmă un alt pacient, potrivit sursei citate.

Conducerea unității medicale susține că bugetul nu-i permite să facă noi angajări. Pe de altă parte, autoritățile spun că nu au fost solicitate fonduri suplimentare pentru noi angajări.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin – Romeo Dunca, a declarat, că managerul spitalului, Alina Stancovici, este foarte greu de demis.

„Personal, consider că spitalul județean nu are management. De mult timp, din 2021, am vrut să aduc o echipa nouă acolo, nu am reușit. Este foarte greu de demis managerul în varianta în care, o mare parte dintre cei care funcționează în acel spital, de zeci de ani nu au niciun interes să fie o schimbare. Manageru leste apărat de toată lumea. Realitatea care se vede, problemele nu sunt atât de importante ca să convingă pe toată lumea că managerul trebuie schimbat. Eu l-am schimbat, a revenit, pus de instanță, acum îl schimb din nou. Eu am spus încă de când nu a fost dată sentința, că nu pot închide ușa doamnei manager… Eu știu că nu este bună și nu are interes”, a explicat acesta, pentru Realitatea Plus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne