• Publicat:
Știri

Schior rănit ușor după ce a fost surprins de o avalanșă în Munții Făgăraș

Schior rănit ușor după ce a fost surprins de o avalanșă în Munții Făgăraș
Un schior care a fost surprins, sâmbătă, de o avalanșă de mari dimensiuni produsă în Munții Făgăraș, fiind îngropat sub zăpadă și purtat pe o distanță mare, a fost rănit ușor, el reușind să își continue singur coborârea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că un schior a fost surprins de o avalanșă în Munții Făgăraș, în zona Vârfului Laița.

„Avalanșa a fost de mari dimensiuni, schiorul a fost îngropat complet, dar scos afară tot de zăpadă, în urma rostogolirii. Zăpada l-a purtat destul de mult prin valea care este paralelă cu Valea Bâlea (cea pe unde este traseul telecabinei – n.r.)”, a spus Adrian David.

Potrivit acestuia, schiorul a suferit răni minore și și-a putut continua deplasarea pe schiuri, nefiind necesară intervenția echipelor de salvare.

Adrian David a precizat că riscul producerii avalanșelor în Munții Făgăraș, la peste 2.000 de metri altitudine, este de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, adică risc însemnat.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă la ora 15.00, stratul de zăpadă de la Bâlea Lac măsura 227 de centimetri.

Tags:
Inchide