Scumpiri extreme! Câți lei costă o sticlă de 1 litru de ulei de floarea soarelui în Lidl, Mega Image, Carrefour și Auchan

Scumpiri extreme! Câți lei costă o sticlă de 1 litru de ulei de floarea soarelui în Lidl, Mega Image, Carrefour și Auchan
Câți lei costă o sticlă de 1 litru de ulei de floarea soarelui / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 13/07/2022, 13:43
Actualizat: 18/07/2022, 21:53

Din cauza inflației și a războiului de la graniță, economia României a început să aibă probleme. Scumpirile vin în lanț, o sticlă de ulei scumpindu-se cu peste 30% în ultimele luni.

Prețurile pentru o sticlă de ulei la marile hypermarketuri din România arată astfel:

  • Lidl: 13,99 RON
  • Mega Image: 11,85 RON
  • Bringo: 12,49 RON
  • Auchan: 11,75 RON

Reacția Lidl

Reprezentanții Lidl au reacționat după publicarea acestui articol și au precizat că lanțul de magazine comercializează ulei de floarea soarelui la prețuri mai mici (între 9,49 și 12,99 lei) per litru.

„În urma articolului publicat pe www.gandul.ro pe data de 13.07.2022 legat de prețurile din magazinele din România la uleiul de floarea soarelui pentru cantitatea de 1L, dorim să facem următoarea precizare: În ultima perioadă, în magazinele Lidl din România, uleiul de floarea soarelui la 1L nu a avut prețul de 13,99 lei. În data de 14.07.2022, în magazinele Lidl din România, se găsește ulei de floarea soarelui la 1L de la prețul de 9,49 lei (Olidor, Deliciul Soarelui), până la prețul de 12,99 lei (Spornic)”, precizează reprezentanții Lidl.

Prețurile la zi ale produselor comercializate de lanțul german de magazine pot fi consultate AICI.

Câți lei a ajuns să coste un pahar cu bere în Mamaia! E de două ori mai scump decât în București

Tot mai mulți turiști se plâng de prețurile tot mai mari din Mamaia, atât când este vorba despre cazare, cât și despre prețurile de la terasele din stațiune.

Spre exemplu, un pahar de bere costă într-un celebru local din zona „Butoaie” din Mamaia costă 14 lei, aproape dublu față de prețul berii la draught de la multe din terasele din București.

Odată cu venirea sezonului estival 2022, comercianții de pe litoral au mărit prețurile, o cafea ajungând să coste, în Mamaia, și 20 de lei.

La un restaurant din zona „Butoaie” din Mamaia, o cafea „aromată” costă 20 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase