Sebastian Ghiță, denunțat la parchet de trei ori pentru șantaj și amenințări. Cum răspunde deputatul valului de acuzații

Redactor:
Biro Attila
Sebastian Ghiță, denunțat la parchet de trei ori pentru șantaj și amenințări. Cum răspunde deputatul valului de acuzații
Sebastian Ghiță denunțat de trei ori la procurori

Prima plângere de șantaj împotriva lui Ghiță

În 2012, Realitatea TV a depus la DNA o plângere în care îl acuză pe Sebastian Ghiță de șantaj și amenințări. Plângerea a fost transmisă de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. DNA a considerat că acest parchet are competența de soluționare a plângerii. Până în prezent parchetul nu a anunțat vreo soluție în dosar. Gândul a solicitat procurorilor să menționeze ce s-a întâmplat cu acest dosar. Vom prezenta răspunsul procurorilor în momentul în care el va fi formulat.

A doua plângere: „A spus că se ocupă personal de mine”

În octombrie 2013 pe numele lui Sebastian Ghiță a fost depusă o altă plângere penală. Informația a fost confirmată pentru gândul de mai multe surse judiciare. De acestă dată, deputatul PSD a fost reclamat la DNA de Carmen Roșu, fostul director general al Autorității de Management din cadrul POSDRU. Acum Carmen Roșu este candidată pe lista Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European. 

Contactată de gândul, Carmen Roșu a confirmat că a depus plângerea la DNA și susține că a fost amenințată de Sebastian Ghiță. Fosta directoare a arătat că în 2012 și în 2013 ar fi fost sunată de Sebastian Ghiță, care a amenintat-o și a făcut presiuni asupra sa. „Au fost același tip de amenințări ca în cazul primarului Negoiță. Îmi spunea te termin, am eu grijă de tine. Apoi ai mai fost și amenințări colaterale venite prin alte persoane. Îmi spuneau că nu fac bine ce fac și că trebuie să am grijă la tufișul în care voi ajunge”, a declarat Carmen Roșu pentru gândul.

În 2012, Carmen Roșu era directoarea AM POSDRU și susține că Sebastian Ghiță avea interese asupra unui contract pentru arhivarea documentelor. Carmen Roșu susține că în urma verificărilor a constat că acel contract avea mari probleme și că i-a solicitat lui Ghiță să renunțe la el. Carmen Roșu susține că Ghiță a făcut presiuni pentru continuarea contractului. „În septembrie 2013 iar am primit un apel telefonic de amenințare și santaj de la dl Ghiță ca îi sunt  blocate afacerile și că se va ocupa personal de persoanal de mine, fapt pe care l-am adus la cunostință unui secretar de stat, Gabriel Onaca și în prezența ministrului Teodorovici”, susține Carmen Roșu în plângerea penală publicată de către Realitatea TV

Contactat de  gândul, Sebastian Ghiță a declarat că nu a amenințat-o pe Carmen Roșu. „Vorbiți de Carmen Roșu care este pe lista PMP și care și-a adus aminte și dânsă după un an că a fost șantajată acum doi ani. Suntem în campanie electorală și metodele prin care doamna Roșu de la PMP alege să facă acestă campanie sunt nelalocul lor. Nu poți să îți aduci aminte că acum doi ani te-a amenințat cineva. E puțin forțat. Nu am amenințat-o niciodată pe doamna Carmen Roșu”, a declarat Sebastian Ghiță pentru gândul.

A treia plângere, de la Robert Negoiță

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a depus, marți 13 mai, la Parchetul General o plângere penală împotriva deputatului PSD Sebastian Ghiță pe care îl acuza că l-a amenințat cu moartea. Vicepreședintele PSD și primar al Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat la Parchet în cursul zilei de marți pentru a depune personal plângerea. „Sebastian Ghiță m-a sunat în urmă cu o săptămână și m-a amenințat josnic și rușinos. M-a amenințat cu moartea”, a susținut primarul sectorului 3. „Mi-a spus: ‘Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las’. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus”, a relatat Negoiță.

Sebastian Ghiță a negat că l-ar fi amenințat pe Negoiță. „Nu am mai vorbit cu domnul Negoiță nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodata legaturi de nici un fel. Ori a visat urat ieri noapte, ori l-a pacalit cineva aseară la telefon”, a declarat Sebastian Ghiță citat de RTV.

Parchetul General, condus de Tiberiu Nițu, a început urmărirea penală în dosarul în care primarul Robert Negoiță l-a acuzat pe Sebastian Ghiță că l-ar fi amenințat cu moartea. Instituția a anunțat că va efectua audieri în acest caz. Contactat de gândul Sebastian Ghiță a declarat următoarele: „Pe noul cod pentru orice plângere depusă se începe urmărirea penală. Era normal să înceapă urmărirea penală”.
 

Inchide