Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu, plângere la DNA împotriva lui Cioloș: „Să înceapă cercetările la această mega fraudă”

Publicat: 28/10/2016, 12:22
Actualizat: 31/10/2016, 15:33
Parlamentarii Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu au ajuns, vineri dimineața, la sediul DNA pentru a depune o plângere împotriva premierului Dacian Cioloș, acuzându-l pe acesta de infracțiuni în legătură în legătură cu achiziționarea de către statul român a operei de artă Cumințenia Pământului.
„Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită, pe numele premierului Dacian Julien Cioloș pentru infracțiunea de abuz și înșelăciune în speța numită Cumințenia Pământului. Știm că au fost niște evaluări făcute, știm că 400.000, apoi două milioane, trei milioane. Plătesc din banii românilor pentru o opera de artă care oricum era în patrimoniul național”, a declarat liderul PRU, Bogdan Diaconu.
Acesta a mers la DNA împreună cu Sebastian Ghiță, deputatul fiind cel care ar urma să dea detalii în cauză, susținând că are „informații precise”.
„Procurorii DNA trebuie să ne arate că, așa cum pretind, sunt echidistanți și imparțiali și nu sunt niște procurori care pentru unii sunt mumă și pentru alții ciumă. Trebuie să înceapă cercetările la această mega fraudă care se poate transforma într-un nou ANRP. Am informații precise, l-ati auzit și pe Victor Ponta spunând că această operă de artă a avut niște evaluari iar notele date de SRI Guvernului României au precizat foarte clar statutul acestei opere de artă și faptul că este exclus ca ea să poată fi achiziționată din bani publici, cu atât mai puțin cu cât se dorește a fi achiziționată cu 5 milioane sau 11 milioane de euro. Asta poate fi startul unui nou ANRP”, a declarat Sebastian Ghiță.
Sebastian Ghiță a părăsit sediul DNA după câteva minute, Bogdan Diaconu fiind cel care a depus plângerea pe numele mai multor persoane. Unul dintre cei vizați de sesizare este ministrul Finanțelor, Anca Dragu, căreia Diaconu i-a greșit numele în declarația publică.
„Am înregistrat denunțul penal împotriva prim-ministrului Dacian Julien Cioloș, împotriva domnului Vlad Alexandrescu Tudor, în calitate de ministru al Culturii, împotriva doamnei Anca Dogaru, în calitate de ministru al Finanțelor Publice, si împotriva domnului Vasile Oprean, în calitate de secretar de stat la Ministerul Culturii. Pentru infracțiunile de abuz în serviciu și înșelăciune. Am indicat și probe, este un denunț care are opt pagini. O să-l vedeți, o să-l facem public, o să-l transmitem într-un comunicat de presa”, a declarat Bogdan Diaconu.
Guvernul a aprobat OUG potrivit căreia statul român va achita de la buget sumele pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia Pământului, completând astfel suma strânsă din donații până la valoarea totală de 11 milioane euro.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna