Sebastian Ghiță va fi nașul de botez al copilului unui om de afaceri cercetat de DIICOT

Sebastian Ghiță va fi nașul de botez al copilului unui om de afaceri cercetat de DIICOT
Publicat: 14/05/2015, 19:59

Sebastian Ghiță, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herțanu, a primit acordul procurorilor DNA Ploiești de a părăsi țara pentru a merge, timp de cinci zile, în Grecia, unde va fi nașul de botez al copilului omului de afaceri Dan Besciu, au declarat surse apropiate parlamentarului, citate de MEDIAFAX.

La rândul său, Dan Besciu, asociat și administrator la SC Euroconstruct 98 Trading, se află sub control judiciar într-un dosar instrumentat de către procurorii DIICOT, dosar în care este acuzat de evaziune, spălare de bani și delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

Și pentru Besciu procurorii DIICOT au acceptat modificarea condițiilor controlului judiciar, astfel încât acesta să poată participa la botezul copilului său. De altfel, și ceilalți copii ai lui Besciu au fost botezați tot în Grecia, susțin surse apropiate afaceristului.

Sebastian Ghiță se află sub control judiciar în dosarul instrumentat de DNA din luna februarie a acestui an, în timp ce Besciu este sub aceeași măsură preventivă din ianuarie.

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar în luna februarie a acestui an, iar la expirarea celor 60 de zile de control judiciar procurorii au prelungit măsura preventivă. De fiecare dată, Ghiță a contestat în instanță decizia anchetatorilor privind controlul judiciar, însă judecătorii i-au respins cererile.

La sfârșitul lunii aprilie, Sebastian Ghiță a fost citat la DNA Ploiești pentru a i se aduce la cunoștință că procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile și pe conturi, parlamentarul spunând că nu se consideră vinovat în dosarul în care este acuzat de favorizare de grup infracțional.

Dan Besciu, asociat și administrator la Euroconstruct 98 Trading, a fost arestat la domiciliu în 11 decembrie 2014, fiind acuzat într-un dosarul al DIICOT care vizează fapte de evaziune, spălare de bani și delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei. Besciu este sub control judiciar din 7 ianuarie, când instanța supremă i-a schimbat măsura arestului la domiciliu.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herțanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanței supreme.

În același dosar, au fost fost plasați sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma și tatăl acestuia, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producție al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum și omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma au sprijinit grupul infracțional din care făcea parte Iulian Herțanu ca să acceseze și să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a rețelei de canalizare din orașul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ